Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2006-38

RK-18-2006-38.doc
Číslo materiálu38
Číslo jednacíRK-18-2006-38
NázevRozhodnutí o zrušení veřejné zakázky na výběr dodavatele "Stravování zaměstnanců kraje Vysočina"
Zpracoval J. Tvrzová, I. Šmídová
Předkládá E. Šarapatková
Počet příloh
Popis problémuDne 9. 5. 2006 rada kraje usnesením 0686/15/2006/RK rozhodla o přidělení veřejné zakázky "Stravování zaměstnanců kraje Vysočina". V zákonné lhůtě podal jeden z uchazečů námitku proti rozhodnutí zadavatele o přidělení zakázky. Námitka spočívá v tvrzení, že vybraný uchazeč pravděpodobně vykázal ve své nabídce neexistující provozovny nebo duplicitní záznamy provozoven. Prověření takové námitky je složité, vyžaduje další nároky na čas i finanční prostředky. Přesto by rozhodnutí o námitce nebylo jednoznačné a vždy zůstane riziko, že uchazeč podá žádost o přezkoumání úkonů zadavatele k orgánu dohledu (ÚHOS).
Návrh řešení Odbor sekretariátu ředitele dle doporučení majetkového odboru navrhuje rozhodnout o zrušení veřejné zakázky v souladu s ustanovením § 68 odst. 2 zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (zadavatel je oprávněn zrušit otevření řízení, jestliže si tuto možnost vyhradil v oznámení zadávacího řízení, nejpozději však do uzavření smlouvy). Možnost zrušení si zadavatel v oznámení vyhradil a smlouva s vybraným uchazečem nebyla dosud uzavřena.
Podle Čl. 2 odst. (7) "Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina" rozhoduje o zrušení veřejné zakázky rada kraje.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s návrhem na řešení a doporučuje zadávací řízení na veřejnou zakázku "Stravování zaměstnanců kraje Vysočina" zrušit.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zrušit zadávací řízení na veřejnou zakázku na služby "Stravování zaměstnanců kraje Vysočina" zadané formou otevřeného řízení podle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů.
Odpovědnost odbor sekretariátu ředitele
Termín červen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz