Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2006-26

RK-18-2006-26.doc  RK-18-2006-26pr1.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-18-2006-26
NázevZměna ve Zřizovací listině příspěvkové organizace Střední odborné učiliště strojírenské a Učiliště, Žďár nad Sázavou, Strojírenská 6
Zpracoval E. Ampapová
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuPříspěvková organizace Střední odborné učiliště strojírenské a Učiliště, Žďár nad Sázavou, Strojírenská 6 (dále jen "SOU") požádala o rozšíření výčtu okruhů doplňkových činností uvedených v příloze č. 3 zřizovací listiny o "pořádání odborných kurzů, školení a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnosti". Protože SOU poskytuje vzdělávání v oblasti dospělých a je zapojeno do projektu Adaptabilní školy - další vzdělávání v rámci Operačního programu pro rozvoj lidských zdrojů, není dosavadní vymezení okruhů doplňkové činnosti dostačující. Předmět doplňkové činnosti je proto třeba zapsat do zřizovací listiny.
Po obdržení dodatku s nově vymezenou přílohou č. 3 zřizovací listiny, požádá příspěvková organizace živnostenský úřad o vydání živnostenského oprávnění na výše uvedenou doplňkovou činnost.
Návrh řešení OŠMS předkládá radě kraje dodatek ke zřizovací listině, kterým se mění text zřizovací listiny SOU. Výnosy z doplňkové činnosti budou použity k posílení finančního krytí hlavní činnosti. Protože dodatek s nově vymezenou přílohou č. 3 zřizovací listiny bude v účinnosti od 1. 7. 2006 a s účinností od 1. 7. 2006 dojde u této příspěvkové organizace také ke změně v názvu na Střední škola technická Žďár nad Sázavou je v dodatku zřizovací listiny uveden již tento nový název SOU.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit dodatek zřizovací listiny Střední školy technické Žďár nad Sázavou dle materiálu RK-18-2006-26, př. 1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 14. 7. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz