Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2006-77

RK-16-2006-77.doc
Číslo materiálu77
Číslo jednacíRK-16-2006-77
NázevPřevod pozemků letiště Havlíčkův Brod
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMinisterstvo dopravy ČR se prostřednictvím dopisu Ing. Jaromíra Štolce, ředitele odboru civilního letectví ze dne 20. 4. 2006 obrátilo na hejtmana kraje se žádostí o sdělení názoru na zájem kraje o získání letiště v Havlíčkově Brodě do vlastnictví kraje. Uvedené letiště, resp. pozemky využívané jako letiště, jsou ve vlastnictví ČR - Ministerstva obrany. Předmětný majetek byl prohlášen pro Armádu ČR nepotřebným a bude nabízen k převodu nebo prodeji potencionálním zájemcům. MD ČR považuje zabezpečení majetku státu - letišť ve vlastnictví ČR (MO ČR nebo ÚZSVM) - za podmínku budoucí existence civilního letectví v dotčených lokalitách a proto zpracovalo návrh na převod takového majetku do své správy. Bezúplatný převod pozemků do vlastnictví města Havlíčkův Brod není s ohledem na platnou legislativu zřejmě možný. Případným převodem pozemků do správy MD ČR se sleduje zabránění spekulativním převodům pozemků a vytvoření předpokladů pro zachování provozu letiště. S převodem pozemků do správy MD ČR vyslovilo souhlas i Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod.
Návrh řešení OM navrhuje sdělit MD ČR stanovisko kraje, že kraj Vysočina nemá zájem o získání pozemků využívaných pro provoz letiště Havlíčkův Brod do svého vlastnictví a podporuje převod pozemků do správy MD ČR.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
Miroslavu Houškovi zaslat Ministerstvu dopravy České republiky sdělení, že kraj Vysočina nemá zájem o získání pozemků využívaných pro provoz letiště Havlíčkův Brod do svého vlastnictví a podporuje převod pozemků do správy Ministerstva doprav České republiky
Odpovědnost Miroslav Houška, odbor majetkový
Termín 31. 5. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz