Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2006-31

RK-17-2006-31.doc  RK-17-2006-31pr1.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-17-2006-31
NázevNávrh rozpočtového opatření na rok 2006 - dotace na provoz pro Ústav sociální péče Lidmaň, příspěvkovou organizaci v souvislosti s pořádáním mezinárodního fotbalového turnaje pro ústavy pečující o uživatele s mentálním postižením
Zpracoval T. Křížová, J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuÚSP Lidmaň je hlavním pořadatelem mezinárodního fotbalového turnaje pro ústavy pečující o uživatele s mentálním postižením, který se uskuteční ve dnech 16. - 18. 6. 2006 v Černovicích. Zúčastní se ho cca 180 účastníků ze 6 států Evropské unie. Zařízení se obrátilo na zřizovatele s tím, zda má kraj Vysočina zájem se podílet na realizaci akce tohoto významu.
Podíl kraje by podle předběžného projednání mohl spočívat v poskytnutí prostředků na nákup pohárů pro účastníky turnaje. Předpokládáme účast šestnácti ústavů. S ohledem na charakter účastníků připadá v úvahu odměnit drobným, spíše upomínkovým pohárem i účastníky, kteří se neumístili na prvních třech místech. Jedná se tedy o tři poháry pro mužstva na prvních třech místech s rozlišením dle významu umístění a o třináct pohárů pro ostatní účastníky. Po posouzení ceníku výrobce můžeme konstatovat, že uvedené poháry lze pořídit za částku nepřevyšující 6 000 Kč.
Celkové finanční náklady na turnaj se pohybují kolem 70 000,- Kč, budou hrazeny částečně z rozpočtu ÚSP a z poplatku za startovné. Startovné přinese odhadem 25 000,- Kč a z darů lze očekávat asi 5 000,- Kč. Pořízení pohárů by tedy bylo na úkor provozních prostředků pořadatele a nebylo by možné v uvedeném rozsahu. Podmínky pořádání turnaje jsou stručně uvedeny v materiálu RK-17-2006-31, př. 1.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje schválit podporu mezinárodního fotbalového turnaje a poskytnutí částky 6 000 Kč na nákup pohárů pro jeho účastníky. Schválení podpory předpokládá, že podíl kraje na pořádání bude při akci i na předávaných pohárech prezentován. Jako technické řešení navrhujeme zvýšit příspěvek na provoz pro pořadatele Ústav sociální péče Lidmaň, příspěvkovou organizaci, o tuto částku. Nákup pohárů tak zajistí pořadatel, který bude se zřizovatelem konzultovat formu prezentace kraje Vysočina na pohárech. K financování takto zvýšeného příspěvku na provoz navrhujeme schválit také příslušnou rozpočtovou změnu.
StanoviskaEkonomický odbor nemá k návrhu rozpočtového opatření připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 22. 5. 2006 činí 19 906 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Sociální věci, § 4313 - Sociální ústavy pro zdravotně postiženou mládež včetně diagnostických, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 6 000 Kč s určením pro Ústav sociální péče Lidmaň, příspěvkovou organizaci, při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 6 000 Kč;
* zvýšení závazného ukazatele "Příspěvku na provoz" u Ústavu sociální péče Lidmaň, příspěvkové organizaci, z důvodu podpory pořádání mezinárodního fotbalového turnaje s tím, že podpora akce krajem Vysočina bude na turnaji prezentována.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, ekonomický odbor a Ústav sociální péče Lidmaň, příspěvková organizace
Termín 18. 6. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz