Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2006-18

RK-17-2006-18.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-17-2006-18
NázevUzavření smlouvy o výpůjčce - k. ú. a obec Ledeč nad Sázavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením 0119/02/2006/ZK ze dne 28. 3. 2006 rozhodlo zastupitelstvo kraje o nabytí pozemku st. par. č. 413 - zastavěná plocha nádvoří o výměře 255 m2 a budovy č.p. 378 postavené na pozemku st. par. č. 413 v k.ú. a obci Ledeč nad Sázavou od ČR - Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových za stanovených podmínek. Uvedené nemovitosti slouží pro potřebu příspěvkové organizace kraje s názvem Zvláštní škola, Ledeč nad Sázavou. V současné době jsou tyto nemovitosti užívány uvedenou PO bez právního důvodu, neexistuje žádná smlouva, která by užívání upravovala. Na odbor majetkový se obrátil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, územní pracoviště Hradec Králové, odloučené pracoviště Havlíčkův Brod a předložil OM návrh smlouvy o výpůjčce na užívání výše uvedených nemovitostí.
Současně jsou ve smlouvě uvedeny další nemovitosti v k.ú. a obci Ledeč nad Sázavou, a to pozemek st. par. č. 223- zastavěná plocha a nádvoří o výměře 220 m2 a budova č.p. 242 postavená na pozemku st. par. č. 223. Tyto nemovitosti slouží pro PO kraje s názvem Centrum - Dům dětí a mládeže, Ledeč nad Sázavou. Tyto nemovitosti však nebyly zastupitelstvem kraje schváleny k bezúplatnému převodu do vlastnictví kraje. Příspěvkovou organizací jsou však užívány. I tyto nemovitosti jsou užívány bez právního důvodu.
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových navrhuje tento stav řešit uzavřením smlouvy o výpůjčce a legalizovat tím užívání současnými uživateli.
Návrh řešení OM navrhuje smlouvu o výpůjčce nemovitostí uvedených výše s Úřadem pro zastupování státu uzavřít. Současné užívání příspěvkovými organizacemi kraje nemá smluvní oporu a navrhovaná smlouva tento nedostatek odstraní. Úřad navrhuje uzavřít smlouvu na dobu určitou od 1.8. 2006 do doby nabytí vlastnického práva předmětných nemovitostí, nejpozději do 31. 12. 2008. Vzhledem k tomu, že kraj požádal o bezúplatný převod pozemku st. par. č. 413 a budovy č.p. 378 stojící na tomto pozemku neměla by takto stanovená doba trvání výpůjčky být na závadu. Závažnější situace je u pozemku st. par. č. 223 a budovy č.p. 242 (Dům dětí a mládeže), o které kraj nežádá. V případě, že "Úřad" tyto nemovitosti převede do vlastnictví třetí osoby, bude nutné řešit prostory sloužící pro Dům dětí a mládeže, Ledeč nad Sázavou. V současné době již "Úřad" učinil nabídku převodu těchto nemovitostí organizačním složkám státu, tak jak mu ukládá zákon č. 219/2000 Sb., v platném znění a v případě zájmu dojde k převodu uvedených nemovitostí.
Usnesení předpokládá rozhodnout o uzavření smlouvy o výpůjčce na nemovitosti v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou.
StanoviskaDům dětí a mládeže, Ledeč nad Sázavou nemá námitky proti uzavření smlouvy o výpůjčce, obdobné stanovisko má i Zvláštní škola, Ledeč nad Sázavou.
Odbor školství, mládeže a tělovýchovy nemá námitky proti uzavření smlouvy o výpůjčce.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu u výpůjčce s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových na užívání pozemku st. par. č. 413 a budovy č.p. 378 postavené na pozemku st. par. č. 413 a pozemku st. par. č. 223 a budovy č.p. 242 stojící na pozemku st. par. č. 223, vše v k.ú. a obci Ledeč nad Sázavou, a to na dobu určitou od 1. 8. 2006 do doby nabytí vlastnického práva vkladem do katastru nemovitostí, nejpozději do 31. 12. 2008.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červenec 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz