Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2006-21

RK-16-2006-21.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-16-2006-21
NázevKácení stromů pro vedení VN v k. ú. Helenín
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o vynucené kácení stromů pro změnu trasy stávajícího vedení VN, které hodlá realizovat E.ON Distribuce, a.s.
Kraj je mimo jiné vlastníkem silničního pozemku par. č. 161/1 - ost. pl., silnice. v k. ú. Helenín a obci Jihlava, který vlastní na základě zákona 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10.9.2001 a který je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Jihlava na LV 2894 pro uvedené k. ú. a obec.
Na kraj se obrátila firma E.ON Distribuce, a.s. se žádostí o vyžádání souhlasu s pokácením 13 ks volně rostoucích bříz a 2 ks volně rostoucích vrb, které stojí v projektované cestě nově vyprojektované trasy stávajícího vedení VN. Žádost o souhlas musí být podána vlastníkem, tedy krajem Vysočina a odbor ŽP magistrátu Jihlava může požadovat náhradní výsadbu rostlin nebo finanční náhradu za pokácené dřeviny.
Návrh řešení Odbor majetkový po konzultaci se SÚS Jihlava doporučuje radě kraje vyslovit souhlas s podáním žádosti o souhlas s pokácením 15 ks volně rostoucích dřevin s podmínkou uzavření dohody o převzetí nákladů a o zajištění povinností, spojených s povolením pokácení 15 ks volně rostoucích dřevin, kterou se E.ON Distribuce, a.s. zaváže převzít veškeré finanční a jiné náklady a povinnosti s pokácením těchto stromů spojené.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít dohodu o převzetí nákladů a o zajištění povinností, spojených s pokácením 15 ks volně rostoucích dřevin s E.ON Distribuce, a.s. a schválit podat žádost o povolení pokácení 15 ks volně rostoucích dřevin odboru ŽP magistrátu Jihlava.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Jihlava vyslovila dne 28. 4. 2006 souhlas se stavbou nové trasy vedení VN.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít dohodu o převzetí nákladů a o zajištění povinností, spojených s povolením pokácením 15 ks volně rostoucích dřevin s E.ON Distribuce, a. s., kterou se E.ON Distribuce, a.s. zaváže převzít veškeré finanční a jiné náklady a povinnosti s pokácením těchto stromů spojené a
schvaluje
podat žádost o povolení pokácení 15 ks volně rostoucích dřevin k odboru životnímu prostředí Magistrátu města Jihlavy.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz