Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2006-16

RK-16-2006-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-16-2006-16
NázevSouhlas se stavbou a darování pozemků v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina se na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stal vlastníkem silnic II. a III. třídy na území kraje Vysočina.
Odbor majetkový obdržel žádost obce Láz o udělení souhlasu se stavbou chodníku ( 2. etapa ) na části pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz. Navržené řešení předpokládá vybudování nového chodníku, odděleného od stávající silnice č. III/4114 silničním obrubníkem. Obrubník bude osazen tak, aby světlá šířka komunikace mezi obrubami činila 6 m. V místech vjezdů bude provedena výšková úprava obrubníků. V rámci stavby budou nahrazeny stávající nevyhovující dešťové vpusti, které jsou navíc osazeny přímo na potrubí. Nové vtokové mříže se osadí ve výškové úrovni nivelety chodníku, případně do nivelety přilehlé vozovky. Nově vybudovanou stavbou se stávající odtokové poměry nemění a odvodnění stávajících i nově vybudovaných ploch bude provedeno pomocí zrekonstruovaných dešťových vpustí.
Nemovitost je zapsána na listu vlastnictví 268 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Moravské Budějovice a její správou je pověřena příspěvková organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje současně s udělením souhlasu se stavbou doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat pozemek v rozsahu zastavění stavbou chodníku do vlastnictví obce Láz. Po ukončení stavby bude na náklady žadatele vyhotoven oddělovací geometrický plán a nově odměřený zastavěný pozemek bude převeden vlastníkovi chodníku, jako veřejně prospěšné stavby. Tímto převodem dojde ke sjednocení vlastnictví stavby s pozemkem, který je pro stávajícího vlastníka a správce nezbytný. Správce pozemku (SÚS Třebíč) současně s doporučením převodu zastavěného pozemku stanovil investorovi akce podmínky, které je třeba při stavbě dodržet v případě dotčení silničních zájmů.
Záměr darovat část pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic v rozsahu zastavění stavbou chodníku je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30-ti dnů na úřední desce krajského úřadu.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč s výstavbou i darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s výstavbou i darováním souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz v rozsahu předložené projektové dokumentace;
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat obci Láz část pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz v rozsahu skutečného zastavění stavbou chodníku určeném geometrickým plánem a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat části pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz v rozsahu geometrického zaměření stavby chodníku do vlastnictví obce Láz.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz