Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2006-29

RK-15-2006-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-15-2006-29
NázevNávrh na pořízení pamětních medailí kraje Vysočina
Zpracoval Z. Čech
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuOdbor sekretariátu hejtmana se každoročně setkává s různými představami a požadavky na dárkové a propagační předměty. Jedním z požadavků jsou také pamětní medaile kraje Vysočina, které by byly předávány samosprávou a vedením kraje při různých příležitostech.
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana připravil na základě sesbíraných podkladů a po konzultacích s OKPP návrh na možné řešení, které spočívá v pořízení základních dvou druhů medailí:
1. Litá pamětní medaile
Jedná se o jednostrannou pamětní medaile z bronzu o průměru až 12 cm umístěnou v luxusní krabičce. Motivem medaile je znak kraje Vysočina. Orientační cena této medaile je cca 2 500,- Kč (při menším průměru medaile je cena nižší). Minimální počet kusů je 10 ks.
Litá pamětní medaile má větší uměleckou hodnotu a je určena nejvzácnějším návštěvám (nejvyšší ústavní činitelé, vážené zahraniční návštěvy apod.)
2. Ražená pamětní medaile
Ražená medaile o průměru 60 mm, síle 3 mm. Odstupňování důležitosti a významu ocenění 3 druhy ražených pamětních medailí: zlatá, stříbrná, bronzová. Orientační cena ražených medailí je cca 180 Kč/ks. Termín dodání je cca 2 měsíce.
* Zlatá pamětní medaile
Vyznamenání osob, které se s nasazením vlastního života zasloužily o záchranu lidského života nebo značných materiálních hodnot.
* Stříbrná pamětní medaile
Medaile udělovaná osobám, které se významně podílely na rozvoji kraje (v oblasti hospodářské, vědy, techniky, kultury, umění, sportu, výchovy a školství, obrany a bezpečnosti majetku a občanů).
* Bronzová pamětní medaile
Udělovaná studentům a žákům - jednotlivcům nebo kolektivům za jejich vynikající studijní, kulturní, sportovní výsledky, hrdinské činy, za jejich příkladné reprezentování kraje v rámci ČR i mimo republiku.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usnesení
Odpovědnost
Termín06-29
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz