Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2006-23

RK-14-2006-23.doc  RK-14-2006-23pr1.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-14-2006-23
NázevPřevod vzdělávacích činností Domu dětí a mládeže, Žďár nad Sázavou, Dolní 3
Zpracoval D. Hřebenová
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuV souladu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje výchovně vzdělávací soustavy kraje Vysočina (přechod domů dětí a mládeže po dohodě s obcemi do jejich zřizovatelské kompetence) bylo vyzváno město Žďár nad Sázavou k písemnému vyjádření svého stanoviska k převzetí vzdělávacích činností Domu dětí a mládeže, Žďár nad Sázavou, Dolní 3 (dále jen DDM), z kraje Vysočina na město Žďár nad Sázavou.
Zastupitelstvo města Žďár nad Sázavou na svém 23. řádném zasedání dne 23. března 2006 neschválilo převzetí zřizovatelských kompetencí k DDM (materiál RK-14-2006-23, př.1).
V uvedené záležitosti byl zaslán odboru školství, mládeže a sportu dopis Mgr. L. Straky, ředitele DDM (materiál RK-14-2006-23, př.2).
Návrh řešení OŠMS navrhuje radě kraje projednat, zda zřizovatelem DDM zůstává i nadále kraj Vysočina nebo zda budou v souladu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje výchovně vzdělávací soustavy kraje Vysočina 2006 (Úkol B.9 - Opatření) hledány jiné formy zabezpečení činnosti DDM včetně privatizace a OŠMS bude pověřen vypracováním návrhu možných řešení převodu vzdělávacích činností DDM. Případný záměr privatizace předložit k projednání Zastupitelstvu kraje Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
odboru školství, mládeže a sportu hledat jiné formy zabezpečení činnosti Domu dětí a mládeže Žďár nad Sázavou, Dolní 3, včetně privatizace a vypracovat návrh možných řešení převodu vzdělávacích činností DDM a
doporučuje
zastupitelstvu kraje projednat návrh záměru privatizace Domu dětí a mládeže Žďár nad Sázavou, Dolní 3.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín srpen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz