Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2006-11

RK-14-2006-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-14-2006-11
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, Dětský domov Humpolec havárie
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu Dětský domov Humpolec, Libická 928, 396 01 Humpolec. V letošním roce zde došlo na místech zamrzlých okapových svodů, při odtávání sněhu k zatečení většího množství vody do střešního pláště a následně do pokojů domova a koupelen, kde jsou ubytovány děti. Dále pak se z hlavní střechy budovy uvolnilo větší množství zledovatělého sněhu, ten padl na stříšku nad zadním vchodem, který slouží pro zásobování kuchyně dětského domova a přístřešek zcela zdemoloval.
Prohlídkou přímo na místě bylo zjištěno, že důvod zatékání jsou zamrzlé okapové svody a žlaby a důvod uvolnění většího množství tajícího zledovatělého sněhu je absence sněhových zábran na hlavní střeše dětského domova. Vzhledem k mimořádné situaci je potřebné začít neprodleně s pracemi na odstranění této havárie.
Návrh řešení Je třeba neprodleně provést následující opatření a práce. Osadit a zajistit vyhřívání okapů a svodů odporovým drátem pro zimní období, dále pak osadit protisněhové zábrany na hlavní střechu dětského domova a zhotovit nový přístřešek nad zadním vchodem do domova pro zásobování kuchyně včetně opravy poškozeného zateplení a fasády okolo zdemolovaného starého přístřešku.
Předpokládaný náklad je 279.720,- Kč vč. DPH. Jedná se o nejnižší cenu ze tří nabídek uchazečů zjištěnou na základě provedené poptávky.
Odbor majetkový navrhuje provést nezbytná opatření ve výše uvedeném rozsahu. Návrh předpokládá schválit rozpočtové opatření spočívající v navýšení kapitoly Nemovitý majetek (kapitálové výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v školství, § 4322 Dětský domov Humpolec, z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 280 tis. Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení nové akce "Dětský domov Humpolec - Odstranění zatékání stř. pláštěm a přístřešek nad vchodem" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek
* rozpočtové opatření spočívající v povýšení rozpočtu akce "Dětský domov Humpolec - Odstranění zatékání stř.pláštěm a přístřešek nad vchodem" (kapitola Nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 4322 Ústavy péče pro mládež) o částku 280 tis. Kč a snížení položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje (kapitola Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n.) o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín květen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz