Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2006-12

RK-13-2006-12.doc  RK-13-2006-12pr1.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-13-2006-12
NázevStavební záměr "Obchodní akademie a Integrovaná střední škola Havlíčkův Brod, Bratříků 851 - Vestavba podkroví a změny vnitřní dispozice"
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář, Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuObchodní akademie a Integrovaná střední škola, Havlíčkův Brod, Bratříků 851 je střední škola, jež vznikla sloučením tří havlíčkobrodských škol k 1. 7. 2004.
Výuka nyní probíhá na třech místech v Havlíčkově Brodě. S ohledem na předpokládaný pokles počtu středoškolských studentů a ve vazbě na zájem školy i kraje snížit provozní náklady a zjednodušit organizaci výuky a provozu školy probíhají již řadu měsíců jednání mezi vedením školy, Martinou Matějkovou, OM a OŠMS o další perspektivě a změnách. Původní záměr školy v horizontu cca 4 - 5 let opustit areál v ul. Kyjovská a soustředit výuku do areálu na ul. Bratříků a U Trojice byl ze strany kraje odmítnut. Tento záměr by znamenal opuštění majetku kraje a trvalé využívání objektu ve vlastnictví města a přístavbu v areálu ul. Bratříků. Navíc prodej areálu v ul. Kyjovská by byl zřejmě problematický. Po několika jednáních došlo k dohodě, že další kroky vedení školy i kraje povedou k tomu, aby v areálu na ul. Bratříků bylo soustředěno teoretické vyučování všech oborů a praktické vyučování bude probíhat v komplexu Kyjovská za výhledového opuštění budovy U Trojice, jež je v majetku města a nemá vzhledem k poloze v městské památkové zóně možnosti dalšího stavebního rozvoje. Budova U Trojice nemá vlastní tělocvičnu ani jiné venkovní sportoviště a vývařovnu.
Škola bude v horizontu 5 let potřebovat pro teoretickou výuku v budově Bratříků 851, 34 - 39 učeben, z toho 20 kmenových.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválení předkládaného stavebního záměru. OM na základě stanovení základních požadavků OŠMS zajistil projektovou studii se záměrem na uvažovanou vestavbu podkroví a úpravy 1.NP. Stavební záměr vychází z této studie.
Realizací půdní vestavby vznikne 9 odborných učeben, prostor pro školní studijní a informační centrum a 2 kabinety. Rekonstrukcí 1. NP vzniknou 4 kmenové učebny a 2 kabinety.
Jeho postupnou realizací bude zajištěno odpovídající zázemí školy se soustředěním výuky do dvou areálů. Vypracování realizační zadávací projektové dokumentace pro stavební povolení se předpokládá v roce 2007 na základě zařazení akce do rozpočtu kraje pro tento rok.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu:
Toto řešení je předpokladem pro opuštění budovy U Trojice 2005, která je v majetku města Havlíčkův Brod. Předpokládaný počet učeben bude po uvedené rekonstrukci odpovídat potřebám školy při zajištění teoretické výuky. Podrobnější zdůvodnění je obsahem první části stavebního záměru.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "Obchodní akademie a Integrovaná střední škola Havlíčkův Brod, Bratříků 851 - Vestavba podkroví a změny vnitřní dispozice" dle materiálu RK-13-2006-12, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 25. 4. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz