Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2006-02

RK-10-2006-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-10-2006-02
NázevPřijetí daru pozemku v k. ú. Chrástov u Horní Cerekve a obci Horní Cerekev
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina se ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a na základě Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stal vlastníkem silnic II. a III. třídy a dalšího movitého a nemovitého majetku, ke kterému měly příslušnost hospodaření státní příspěvkové organizace SÚS na území kraje Vysočina. Kraj převzal z vlastnictví ČR silniční majetek s nevypořádanými vlastnickými vztahy s fyzickými a právnickými osobami.
Odbor majetkový (dále jen OM) obdržel od SÚS Pelhřimov žádost o majetkoprávní vypořádání pozemků pod silnicí III/1332 v k. ú. Chrástov u Horní Cerekve.
Jedním z nevypořádaných pozemků je i pozemek par. č. 608/4 - ostatní plocha, silnice o výměře 150 m2. Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Pelhřimov tento pozemek vede na listu vlastnictví č. 10001 pro výše uvedené k. ú. a obec, kde je jako výhradní vlastník uvedeno město Horní Cerekev.
Návrh řešení OM navrhuje požádat město Horní Cerekev o darování pozemku par. č. 608/4 v k. ú. Chrástov u Horní Cerekve z vlastnictví města Horní Cerekev do vlastnictví kraje Vysočina.
Převodem pozemku par. č. 608/4 v k. ú. Chrástov u Horní Cerekve do vlastnictví kraje dojde ke sjednocení vlastnictví pozemku a stavby silnice III/1332.
V případě schválení navrhovaného převodu pozemku zastupitelstvem města Horní Cerekev a zastupitelstvem kraje Vysočina bude tento dodatkem zřizovací listiny vložen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Pelhřimov.
Návrh usnesení předpokládá schválení zahájení jednání o darování pozemku a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout o přijetí daru pozemku do vlastnictví kraje.
StanoviskaODSH souhlasí s navrhovaným majetkoprávním vypořádáním pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zahájení jednání s městem Horní Cerekev o darování pozemku par. č. 608/4 - ostatní plocha, silnice o výměře 150 m2 v k. ú. Chrástov u Horní Cerekve a obci Horní Cerekev z vlastnictví města Horní Cerekev do vlastnictví kraje Vysočina;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout o přijetí daru pozemku par. č. 608/4 - ostatní plocha, silnice o výměře 150 m2 v k. ú. Chrástov u Horní Cerekve a obci Horní Cerekev z vlastnictví města Horní Cerekev do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 20. 6. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz