Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2006-34

RK-10-2006-34.doc  RK-10-2006-34pr1.tif
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-10-2006-34
NázevNávrh na rozpočtové opatření - zvýšení příspěvku na provoz Gymnáziu Vincence Makovského, Leandra Čecha 152, Nové Město na Moravě
Zpracoval Z. Ludvík
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuŘeditel Gymnázia Vincence Makovského, Nové Město na Moravě, Leandra Čecha 152, (dále jen gymnázium) PaedDr. Milan Pavlík požádal zřizovatele školy kraj Vysočina o zvýšení příspěvku na provoz ve výši 42 tis. Kč z důvodů účasti žáků školy na mistrovství světa středních škol v přespolním běhu v Itálii. Chlapecké družstvo studentů gymnázia vyhrálo na podzim roku 2005 Mistrovství České republiky středních škol v přespolním běhu. Tímto vítězstvím si vybojovalo postup na světové finále v přespolním běhu středních škol CROSS COUNTRY 2006 v italském Riccione. Soutěže se zúčastní 23 reprezentačních týmů z celého světa. Gymnázium bude reprezentovat 9 chlapců a dva členové doprovodu. Sportovní a společenské vystoupení mladých sportovců bude o to významnější, že následující mistrovství světa středních škol se uskuteční v roce 2008 v kraji Vysočina. Spolupořadatelem vedle Asociace školních sportovních klubů ČR bude DDM Žďár nad Sázavou a VOŠ, SPŠ Žďár nad Sázavou. V souvislosti s materiálním a finančním zabezpečením se škola obrátila s žádostí o finanční pomoc na řadu sponzorů, Město Nové Město na Moravě a současně na svého zřizovatele kraj Vysočina. V příloze č. 1 je přiložen podrobný rozpis finanční kalkulace a zajištěných prostředků.
Příspěvek zřizovatele bude použit především na zabezpečení sportovního oblečení, které bude z větší části dále využíváno pro sportovní a reprezentační účely školy. Toto oblečení bude výrazně propagovat i zřizovatele školy, kraj Vysočina. Na zajištění propagace kraje spolupracuje gymnázium s Krajským úřadem kraje Vysočina - odborem sekretariátu hejtmana. Na základě Pravidel Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na účast na mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách byla gymnáziu usnesením č. 0304/07/2006/RK ze dne 7. 3. 2006 schválena částka 40 tis. Kč na pobytové náklady (ubytování, stravování) související s účastí na mistrovství světa.
Návrh řešení Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o jediné sportovní gymnázium v kraji Vysočina a že pořízené oblečení bude dále využíváno při reprezentaci školy a kraje Vysočina, OŠMS navrhuje Radě kraje Vysočina rozhodnout o zvýšení rozpočtu kapitoly Školství o částku 42 tis. Kč snížením položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje a zároveň se navrhuje zvýšení příspěvku na provoz o 42 tis. Kč pro Gymnázium Vincence Makovského, Leandra Čecha 152, Nové Město na Moravě.
StanoviskaEkonomický odbor : Bude dodáno na jednání RK

Odbor sekretariátu hejtmana. Souhlasí s navrženým řešením a aktivně spolupracuje s gymnáziem na vhodné propagaci kraje Vysočina na výše popsané akci. Sportovní oblečení bude opatřeno logem kraje Vysočina. Odbor sekretariátu hejtmana poskytne gymnáziu, v rámci svých možností, vhodné propagační předměty, pro prezentaci kraje Vysočina v italském regionu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* navýšit rozpočet kapitoly Školství (§ 3128 Sportovní školy - gymnázia) o částku 42 000,- Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje (§ 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené) o tuto částku;
* zvýšit závazný ukazatel příspěvku na provoz pro Gymnázium Vincence Makovského, Leandra Čecha 152, Nově Město na Moravě o částku 42 000,- Kč na úhradu materiálových nákladů spojených s účastí školy na světovém finále v přespolním běhu středních škol - CROSS COUNTRY 2006 v italském Riccione.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, ekonomický odbor
Termín duben 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz