Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2006-25

RK-10-2006-25.doc  RK-10-2006-25pr1.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-10-2006-25
NázevNávrh na udělování ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost v kraji Vysočina
Zpracoval P. Panovec
Předkládá M. Matějková
Počet příloh
Popis problémuHejtman kraje Vysočina RNDr. Miloš Vystrčil ve spolupráci s radní PaedDr. Martinou Matějkovou a odborem školství, mládeže a sportu se rozhodl každoročně u příležitosti "Dne učitelů" oceňovat nejlepší pedagogické pracovníky na školách a školských zařízeních zřizovaných krajem Vysočina. V rámci výběru pedagogů lze v každém roce udělit i titul "Výrazná pedagogická osobnost roku".
Návrh řešení Návrh na ocenění mohou podat ředitelé nebo pedagogické kolektivy škol a školských zařízení zřizovaných krajem Vysočina, jejich školské rady, členové zastupitelstva a rady kraje, členové výboru zastupitelstva pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost a ředitelka krajského úřadu na Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu kraje Vysočina.
Návrhy splňující kritéria uvedená v materiálu RK-10-2006-25, př.1 vyhodnotí na základě výběrového řízení pracovní skupina jmenovaná radou kraje a předloží radě kraje k rozhodnutí návrh, kterým pedagogickým pracovníkům bude ocenění uděleno. Výdaje se předpokládají ve výši cca 20 tis. Kč na uspořádání této akce a 25 tis. Kč na ceny a budou hrazeny z prostředků kapitoly Zastupitelstvo kraje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
kritéria výběru uvedená v materiálu RK-10-2006-25, př. 1;
jmenuje
pracovní skupinu pro výběrové řízení vhodných kandidátů ve složení: PaedDr. Martina Matějková, Mgr. Petr Panovec, Mgr. Miroslav Pech, Mgr. Marie Vašíčková, Josef Bulušek;
pověřuje
jmenovanou pracovní skupinu přípravou návrhů na ocenění.
Odpovědnost OŠMS, OSH
Termín květen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz