Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2006-16

RK-10-2006-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-10-2006-16
NázevZahájení jednání o koupi části pozemku v k. ú. a obci Třebíč
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila Střední průmyslová škola stavební, Střední odborné učiliště stavební a Odborné učiliště, Třebíč, Kubišova 1214 se žádostí o vyřešení průchodu mezi objekty dílen na ulici Hrotovická a objekty školy na Kubišově ulici. S tímto požadavkem se škola na OM obrátila již v roce 2004, ale na pozemek, který má být předmětem převodu, resp. vlastníka tohoto pozemku byla nařízena Okresním soudem v Jihlavě exekuce. Jedná se pozemek st. par. č. 2691/1 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 15 317 m2 v k.ú. a obci Třebíč. Vlastníkem pozemku se společnost PSJ holding, a. s. Jiráskova 3960/32, Jihlava.
Škola uvažuje, že průchod by měl být široký 5 m a měl by do budoucna sloužit i jako příjezdová komunikace.
Pozemek st. par. č. 2691/1 - zast. plocha a nádvoří v k. ú. a obci Třebíč je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Třebíč na LV 7768 pro dané k. ú. a obec. Katastrální pracoviště vede na tomto pozemku zástavní právo smluvní ve prospěch České spořitelny, a to na základě smlouvy ze dne 20. 4. 2000 a smlouvy ze dne 7. 1. 2005. Na majetek společnosti PSJ holding, a.s. Jihlava byla nařízena Okresním soudem v Jihlavě rozhodnutím čj. 8Nc-5707/2003-19 exekuce. Dle telefonického dotazu by exekuce měla být vyřešena do konce června 2006.
Návrh řešení OM navrhuje zahájit jednání se společností PSJ holding, a.s., Jihlava o možnosti koupě části pozemku st. par. č. 2691/1 v k.ú. a obci Třebíč a o podmínkách, za kterých bude možné koupi realizovat. Vzhledem k tomu, že pro vybudování průchodu bude třeba pouze část tohoto pozemku, bude nutné vyhotovit geometrický plán, kterým bude zaměřena požadovaná část pozemku. Současně bude nutné, aby vlastník příslušnou část uvedeného pozemku vyjmul ze zástavní smlouvy. Tento úkon bude možné učinit pouze se souhlasem zástavního věřitele. K převodu nemovitého majetku bude možné přistoupit poté, co bude zrušena exekuce na majetek společnosti PSJ holding. a. s., Jihlava. Vzhledem k tomu, že jsou ze strany vlastníka připravovány převody okolních pozemků, obává se škola, že by pozemek mohl být převeden na třetí osobu, čímž by se zřízení průchodu značně zkomplikovalo.
Usnesení předpokládá rozhodnout o zahájení jednání se společností PSJ holding, a. s., Jihlava o možnosti koupě části pozemku st. par. č. 2691/1- zast. plocha a nádvoří v k. ú. a obci Třebíč pro zřízení průchodu mezi objekty dílen a školou.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu ve svém stanovisku uvádí, že podporuje zahájení jednání s vlastníkem požadované části pozemku o možnosti odprodeje příslušné části pozemku za účelem zřízení průchodu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zahájení jednání se společností PSJ holding, a.s., Jihlava o možnosti odprodeje části pozemku st. par. č. 2691/1 v k.ú. a obci Třebíč za účelem zřízení průchodu mezi objekty dílen a školou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz