Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2006-35

RK-09-2006-35.doc  RK-09-2006-35pr1.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-09-2006-35
NázevŽádost o partnerství Kraje Vysočina v projektu "Den s paralympioniky"
Zpracoval J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNa odbor sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu kraje Vysočina se obrátil ředitel společnosti Jupiter club se žádostí o partnerství při realizaci setkání s paralympioniky. Jedná se o setkání zdravotně postižených sportovců s klienty zařízení sociální péče a se studenty. Celá akce bude spojena s kulturním programem. Žádost i s popisem předmětného setkání je uvedena v materiálu RK-09-2006-35, př. 1.
Zamýšlená akce vychází z tradice, která se s podporou kraje Vysočina zrodila v roce 2004. Město Velké Meziříčí ve spolupráci s Jupiter clubem Velké Meziříčí a TJ ÚSP Brno uspořádalo ve dne 18. a 19. listopadu 2004 setkání s paralympioniky. Akce byla zahájena 18. listopadu účastí zdravotně postižených na koncertu slovenské skupiny Backwards. Koncert byl součástí doprovodného programu projektu. Dne 19. listopadu se konala dopoledne v Jupiter clubu beseda s účastníky Paralympijských her v Athénách, předsedou Českého paralympijského výboru a veřejností. Odpoledne následoval Open boccia turnaj, kterého se zúčastnili paralympionici, pracovníci Krajského úřadu kraje Vysočina, statutární zástupci Města Velké Meziříčí, zástupci podnikatelské sféry a další zájemci. Tehdy kraj Vysočina přispěl částkou 7.500,- Kč, která byla použita na zakoupení vstupenek pro 50 klientů denního stacionáře ve Velkém Meziříčí, ÚSP Březejc na koncert skupiny Backwards.
O Jupiter clubu lze uvést, že se jedná o společnost s ručením omezeným, která spolupracuje při zabezpečování společných projektů se základními i středními školami a četnými podnikatelskými subjekty. Jejich činnost směřuje mimo jiné i do oblasti prevence patologických jevů, provozované aktivity přispívají k rozvoji osobnosti v oblasti intelektuální, emocionální i morální.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje schválení partnerství kraje Vysočina při realizaci projektu "Den s paralympioniky" v rozsahu poskytnutí dotace ve výši 10 000 Kč na úhradu 60 vstupenek na koncert Tomáš Beroun a přátelé a na náklady spojené s účastí paralympioniků a handicapovaných sportovců na besedě, turnaji Open Boccia Velké Meziříčí 2006 a koncertu Jupiter clubu Velké Meziříčí, příspěvkové organizaci. Akce tohoto typu přispívají k vyrovnávání příležitostí a zlepšení postavení spoluobčanů se zdravotním znevýhodněním. Současně umožňují přiblížit život těchto lidí i všem ostatním občanům. Partnerství v uvedeném projektu může být i součástí prezentace kraje Vysočina jako zdravého kraje. Důležitá je také časová návaznost setkání na Zimní paralympijské hry.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením dle návrhu řešení. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 27 324 tis. Kč.

Odbor sekretariátu hejtmana poskytne součinnost nutnou k propagaci kraje Vysočina na výše zmíněné akci (zapůjčení reklamních nosičů, případně poskytnutí drobných propagačních předmětů pro účastníky).
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* partnerství kraje Vysočina při realizaci projektu "Den s paralympioniky" v rozsahu poskytnutí dotace ve výši 10 tis. Kč na úhradu 60 vstupenek na koncert Tomáš Beroun a přátelé a na náklady spojené s účastí paralympioniků a handicapovaných sportovců na besedě, turnaji Open Boccia Velké Meziříčí 2006 a koncertu Jupiter clubu Velké Meziříčí, příspěvkové organizaci;
* zvýšení § 4319 Ostatní sociální péče a pomoc zdravotně postiženým, na nákup ostatních služeb o částku 10 tis. Kč na úhradu 60 vstupenek na koncert Tomáš Beroun a přátelé a na náklady spojené s účastí paralympioniků a handicapovaných sportovců na besedě, turnaji Open Boccia Velké Meziříčí 2006 a koncertu Jupiter clubu Velké Meziříčí, příspěvkové organizaci, při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o tuto částku.
Odpovědnost odbor zdravotnictví a sociálních věcí, odbor ekonomický
Termín 15. 4. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz