Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2006-24

RK-09-2006-24.doc  RK-09-2006-24pr1.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-09-2006-24
NázevPartnterství kraje Vysočina v projektu SEM
Zpracoval R. Handa
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuMinisterstvo práce a sociálních věcí jako řídící orgán ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí vyhlásily v únoru 2006 "Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů". Nejzazší termín podání žádosti je 3.4.2006. V souladu s Výzvou připravilo Centrum dopravního výzkumu v Olomouci projekt "Servis environmentální mobility - SEM", jehož cílem je zvyšování povědomí o zmírnění následků vlivu dopravy na životní prostředí a zlepšení dopravní bezpečnosti. V případě úspěchu této žádosti bude projekt realizován v období od ledna 2007 do prosince 2008.
Centrum dopravního výzkumu oslovilo Krajský úřad kraje Vysočina, odbor dopravy a silničního hospodářství (dále jen "ODSH") s návrhem podílet se na výše uvedeném projektu.
Jednou z aktivit je vytvoření 13 poradenských a informačních center na úrovni jednotlivých krajů, které by působily v oblasti podpory cyklistické dopravy. ODSH přibírá v prvním pololetí roku 2006 nového pracovníka na problematiku cyklodopravy, vypracování dlouhodobé koncepce cyklostezek a koordinaci činností na úseku cyklostezek. V případě úspěchu projektu SEM je možné získat finanční prostředky na mzdové náklady a cestovní náhrady tohoto pracovníka po dobu trvání projektu, tj. od ledna 2007 do prosince 2008 až do výše 300 tis. Kč ročně.

Partnerství kraje spočívá ve spolupráci s Centrem dopravního výzkumu, poskytování odborné a metodické pomoci a informační podpory v oblasti možnosti čerpání finanční zdrojů na úseku cyklodopravy.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje radě kraje schválení partnerství kraje Vysočina na projektu "Servis environmentální mobility - SEM". V případě schválení účasti kraje Vysočina na projektu "Servis environmentální mobility - SEM" by mělo být toto partnerství stvrzeno podpisem statutárního zástupce kraje na "Prohlášení
o partnerství", které je přílohou č. 1 materiálu RK-09-2006-24.

Schvalování účasti kraje vysočina jako partnera při realizaci jednotlivých projektů je podle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů v pravomoci Rady kraje. Tato pravomoc nebyla Radou kraje podle § 59 odst. 4 zákona o krajích svěřena hejtmanovi ani krajskému úřadu.
StanoviskaOdbor regionálního rozvoje:
nemá k materiálu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina jako partnera při realizaci projektu Centra dopravního výzkumu v Olomouci s názvem "Servis environmentální mobility - SEM" který bude podán v rámci "Výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů" a
schvaluje
Prohlášení o partnerství v projektu "Servis environmentální mobility - SEM" dle materiálu
RK-09-2006-24, př. 1.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín březen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz