Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2006-15

RK-09-2006-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-09-2006-15
NázevSouhlas se stavbou a darování části pozemku v k. ú. a obci Pelhřimov
Zpracoval Z. Ošmerová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVysočina se stala ve smyslu zákona č. 290/2002 Sb., a na základě Protokolu o předání a převzetí majetku státu ze dne 19. 12. 2002, vlastníkem pozemků, které má v pronájmu příspěvková organizace s názvem Nemocnice Pelhřimov.
Na odbor majetkový se obrátil vedoucí hospodářského odboru MěÚ Pelhřimov se žádostí o převod části pozemku, na které se nachází autobusová čekárna. Jedná se o část pozemku par. č. 1676/1 - ostatní plocha, zeleň o výměře 13194 m2, který je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Pelhřimov veden na listu vlastnictví č. 4302 pro k. ú. Pelhřimov. Jako vlastník je zde uvedena Vysočina.
Autobusová čekárna se nachází v areálu nemocnice, je přístupná z chodníku podél ulice Slovanského bratrství, slouží občanům města a pacientům nemocnice. V současné době je čekárna v havarijním stavu v důsledku zborcení konstrukce střechy. Protože i zbývající část zastávky je značně poškozena, nebude provedena oprava, ale na základě telefonického hovoru byla žádost dodatečně doplněna o souhlas se stavbou nové čekárny na stávajícím místě. Po dokončení stavby zajistí město Pelhřimov vyhotovení geometrického plánu na oddělení části pozemku zastavěného stavbou autobusové čekárny.
Odbor majetkový požádal o vydání stanoviska Nemocnici Pelhřimov, v odpovědi ředitel nemocnice uvádí následující: "Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace nemůže souhlasit s převodem části pozemku par. č. 1676/1, na kterém se nachází autobusová čekárna. Důvodem je skutečnost, že dne 5.11.2004 bylo pod č.j. Výst.2416/2004-USZR/Rozh/Sč vydáno Městským úřadem Pelhřimov, odborem výstavby územní rozhodnutí o umístění stavby na rekonstrukci hlavní lůžkové budovy. Tato akce ve výše uvedeném prostoru řeší nové vstupní schodiště zároveň s přemístěním zastávky. Navrhujeme, aby MěÚ Pelhřimov přemístil zastávku v souladu s tímto projektem, včetně převodu příslušné části pozemku. Pokud by toto řešení nebylo možné, provede Nemocnice Pelhřimov, p.o. opravu zastávky okamžitě, jak to dovolí počasí." Pro informaci dále uvádí, že podnikli kroky, aby nemohlo dojít k ohrožení zdraví lidí, kteří na zastávce čekají na dopravu.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že bylo vydáno územní rozhodnutí o umístění stavby na rekonstrukci hlavní lůžkové budovy, které mimo jiné řeší nové vstupní schodiště a zároveň počítá s přemístěním zastávky, navrhuje odbor majetkový zamítnout žádost města Pelhřimov a navrhuje doporučit městu Pelhřimov přemístit stavbu autobusové čekárny v souladu s územním rozhodnutím č.j. Výst.2416/2004-USZR/Rozh/Sč a poté podat novou žádost o darování části pozemku par. č. 1676/1 v k. ú. a obci Pelhřimov.
Návrh předpokládá vydání nesouhlasu se stavbou nové autobusové čekárny na stávající části pozemku par. č. 1676/1 v k. ú. Pelhřimov a uložení úkolu nového jednání s městem Pelhřimov o umístění stavby nové autobusové čekárny na jiné vhodné části pozemku par. č. 1676/1 v k. ú. a obci Pelhřimov.
StanoviskaNemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace nesouhlasí s převodem části pozemku par. č. 1676/1, na kterém se v současné době nachází autobusová čekárna z důvodů výše uvedených;
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví v návaznosti na sdělení ředitele Nemocnice Pelhřimov nesouhlasí s převodem části pozemku par. č. 1676/1 v k. ú. Pelhřimov, na kterém se nachází autobusová čekárna, do vlastnictví města Pelhřimov.
Návrh usneseníRada kraje
nesouhlasí
se stavbou nové autobusové čekárny na stávající části pozemku par. č. 1676/1 - ostatní plocha, zeleň o výměře 13194 m2 v k. ú. a obci Pelhřimov;
ukládá
odboru majetkovému jednat s městem Pelhřimov o umístění stavby nové autobusové čekárny na jiné vhodné části pozemku par. č. 1676/1 - ostatní plocha, zeleň o výměře 13194 m2 v k. ú. a obci Pelhřimov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín duben 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz