Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2006-14

RK-09-2006-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-09-2006-14
NázevRoštejn - vybudování ČOV - smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina bude stavět ČOV pro hrad Roštejn. Stavba je zahrnuta do akcí, schválených v rozpočtu kraje pro rok 2006 - příl. M3. Pro tuto stavbu bylo vydáno územní rozhodnutí MěÚ v Telči dne 14. 2. 2006. Realizací této stavby bude dotčen mimo jiné i pozemek par. č. 417/4 - lesní pozemek, který je zapsán jako vlastnictví České republiky s právem hospodaření pro Lesy České republiky, s.p. na LV 7 pro k. ú. a obec Doupě. Pokud Vysočina jako investor nezíská k tomuto pozemku ve smyslu ustanovení § 58 odst. 2. zák. č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění "jiné právo", opravňující je na pozemku ve vlastnictví kraje zřídit příslušnou stavbu, nemohou být vydána příslušná rozhodnutí dle tohoto zákona. Lesy České republiky, s.p. předběžně souhlasí se zřízení věcného břemene pro zřízení, provozování, údržbu a opravy uvedené stavby s tím, že tato bude uzavřena na dobu určitou - na dobu existence (životnosti) stavby za cenu s přihlédnutím k platným cenovým předpisům v době uzavírání smlouvy o zřízení věcného břemene, minimálně ve výši Kč 5.000,-.
Návrh řešení Odbor Majetkový navrhuje uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene, kterým Vysočina jako budoucí oprávněný z tohoto věcného břemene bude oprávněna zřídit, provozovat, udržovat a provádět opravy stavby "Roštejn - vybudování ČOV" na pozemku par. č. 417/4 v k. ú. a obci Doupě.
Usnesení předpokládá schválení uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene zřízení, provozování, udržování a provádění opravy stavby "Roštejn - vybudování ČOV" na pozemku par. č. 417/4 v k. ú. a obci Doupě.
StanoviskaÚzemní rozhodnutí vydané Stavebním úřadem MěÚ Telč vydáno 14. 2. 2006.
Stavba zahrnuta v akcích odsouhlasených v rozpočtu kraje pro r. 2006 - příl. M3
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro stavbu "Roštejn - vybudování ČOV" na pozemku par. č. 417/4 v k. ú. a obci Doupě za cenu stanovenou dohodou smluvních stran s přihlédnutím k platným cenovým předpisům v době uzavírání smlouvy o zřízení věcného břemene, minimálně ve výši Kč 5.000,-.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz