Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2006-51

RK-07-2006-51.doc  RK-07-2006-51pr1.doc  RK-07-2006-51pr2.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-07-2006-51
NázevPartnerství kraje Vysočina v projektu "M ( M - Mentoring a Magistrát"
Zpracoval I. Hanáková Kosourová
Předkládá E. Šarapatková
Počet příloh
Popis problémuNa odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu se obrátilo oddělení personální Magistrátu hlavního města Prahy se žádostí o partnerství v jejich připravovaném projektu "M ( M - Mentoring a Magistrát". Pracovní verze projektu je přílohou č. 1 materiálu RK-07-2006-51.

Projekt předkládá hlavní město Praha v rámci Jednotného programového dokumentu pro cíl 3, opatření 3.2. Rozvoj dalšího vzdělávání, které je zaměřeno na rozvoj nabídky dalšího vzdělávání systémovým způsobem.

Jedná se o prostředky Evropského sociálního fondu, které jsou určeny lektorům, konzultantům, pracovníkům v oblasti poradenství, učitelům, metodickým a řídícím pracovníkům pražských institucí vzdělávání dospělých, účastníkům doktorských studijních programů, pracovníkům veřejné správy hl. m. Prahy, expertům z výzkumných pracovišť, pracovníkům služeb zaměstnanosti hl. m. Prahy, personalistům, podnikatelům a zaměstnavatelům v Praze, odborníkům pražských zaměstnavatelských a odborových svazů, vzdělávacím a poradenským institucím, subjektům realizujícím státní program ekologické výchovy a osvěty, profesním asociacím a komorám.

Všeobecným cílem připravovaného projektu je rozvíjet nabídku dalšího vzdělávání na Magistrátu hl.m. Prahy a zvyšování odborné a pedagogické způsobilosti řídících pracovníků Magistrátu. Konkrétním cílem projektu je vytvoření nové formy dalšího vzdělávání - metodiky a modulu mentoringu pro úředníky Magistrátu hl. m. Prahy, proškolení mentorů a pilotní ověření modulu na mentorovaných - úřednících Magistrátu hl. m. Prahy.

Kraj svojí účastí na projektu získá následující:
- zkušenosti na úseku mentorování, vzdělávání nových i stávajících zaměstnanců a na úseku zpracovávání a předkládání projektů v oblasti rozvoje lidských zdrojů
- příručky pro mentory i mentorované a pracovní materiály od neformálních zahraničních partnerů ("Human Resources Centre Helsinki" a "Verwaltungsakademie Berlin")
- mediální prezentaci - kraj Vysočina bude uváděn jako oficiální partner projektu ve všech aktivitách týkající se publicity projektu v tisku a na internetových stránkách magistrátu hl. m. Prahy
- notebook včetně software

Kraj svoje partnerství dokládá podpisem Prohlášení partnerství, které je přílohou č. 2 tohoto materiálu.

Předmětem partnerství kraje v projektu je:
* členství zástupce kraje Vysočina zařazeného do krajského úřadu v realizačním týmu projektu
* předávání informací a osobních zkušeností z již zavedeného procesu mentorování nových zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu.
Návrh řešení Odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu navrhuje schválit účast kraje Vysočina jako partnera při realizaci projektu hlavního města Prahy s názvem "M ( M - Mentoring a Magistrát" na základě stvrzeného Prohlášení o partnerství dle materiálu
RK-07-2006-51, př. 2.

Vzhledem k tomu, že projekt je zacílen na aktivity, kterými se Krajský úřad kraje Vysočina zabývá, bude přínosem partnerství výměna a získání zkušeností na úseku mentorování, vzdělávání nových i stávajících zaměstnanců a na úseku zpracovávání a předkládání projektů v oblasti rozvoje lidských zdrojů. V rámci spolupráce na projektu získáme jako partner zpracované příručky pro mentory i mentorované a pracovní materiály od neformálních zahraničních partnerů ("Human Resources Centre Helsinki" a "Verwaltungsakademie Berlin").

Schvalování účasti kraje Vysočina jako partnera při realizaci jednotlivých projektů je podle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") v pravomoci rady kraje. Tato pravomoc nebyla radou kraje podle § 59 odst. 4 zákona svěřena hejtmanovi kraje ani krajskému úřadu. Smlouvu o spolupráci krajů s ostatními kraji a obcemi schvaluje podle § 24 odst. 4 zákona zastupitelstvo kraje.
StanoviskaOdbor regionálního rozvoje: bez připomínek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina jako partnera při realizaci projektu hlavního města Prahy s názvem "M ( M - Mentoring a Magistrát" na základě stvrzeného Prohlášení o partnerství dle materiálu RK-07-2006-51, př. 2 a
ukládá
odboru sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu, v případě přijetí projektu k podpoře, předložit zastupitelstvu kraje ke schválení návrh smlouvy o partnerství v projektu "M ( M - Mentoring a Magistrát".
Odpovědnost odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu
Termín 1. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz