Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2006-50

RK-07-2006-50.doc  RK-07-2006-50pr1.doc  RK-07-2006-50pr2.tif
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-07-2006-50
NázevPartnerství kraje Vysočina v projektu "Celoživotní vzdělávání a evropský trh práce"
Zpracoval K. Kotrba
Předkládá E. Šarapatková
Počet příloh
Popis problémuNa Krajský úřad kraje Vysočina se obrátila společnost CC Systems a. s. se žádostí o partnerství v projektu "Celoživotní vzdělávání a evropský trh práce", který je předkládán v rámci programu Leonardo da Vinci. Projekt je přílohou č. 1 materiálu RK-07-2006-50.

Projekt je zaměřen na získání praktických znalostí, výměnu odborných zkušeností a využití nových metod a postupů u pracovníků, kteří působí v oblasti lidských zdrojů, celoživotního vzdělávání nebo trhu práce. Týdenních výměn u partnerských zahraničních organizací se zúčastní odborní pracovníci předkladatele projektu CC Systems a. s. a partnerských organizací. Zahraniční partnerské organizace představují vzdělávací organizace, s úzkými vazbami na organizace státní správy i samosprávy, organizace, které působí na trhu práce, profesní asociace, odborné školy a rovněž i výzkumný a poradenský institut. Obsahem jednotlivých výměn je obecné zaměření na oblast celoživotního vzdělávání a Evropského pracovního trhu (uznávání kvalifikací a dovedností, služby kariérového poradenství). Důležitou oblastí je rozvoj celoživotního vzdělávání na národní i regionální úrovni, systém uznávání pracovních zkušeností v rámci dalšího profesního vzdělávání a rovněž metody zabezpečení kvality vzdělávacích aktivit. Současně při výměně zkušeností budou předávány informace o možnostech využívání strukturálních fondů v oblasti lidských zdrojů, včetně ukázek praktických zkušeností úspěšně realizovaných projektů. Důležitým cílem je i osobní seznámení se zahraničními partnery, se kterými již předkladatel spolupracuje v rámci projektů mobilit, navázání nových kontaktů a příprava dalších projektů v oblasti vzdělávání a projektů mobilit Leonardo da Vinci.

Kraj svoje partnerství dokládá podpisem Prohlášení o partnerství, které je přílohou č. 2 materiálu RK-07-2006-50.

Předmětem partnerství kraje v projektu je:
1. informování pracovníků o nabídce odborných výměn,
2. zhodnocení předpokladů pro úspěšné absolvování odborné výměny a výběr vhodných uchazečů,
3. konkretizace pracovního programu odborné výměny a příprava podkladů pro navázání odborné spolupráce,
4. zpracování námětů pro spolupráci v oblasti projektů ESF,
5. porovnání posouzení výsledků stáží s jednotlivými účastníky, šíření informací a získaných zkušeností v rámci působnosti své organizace,
6. podílení se na úhradě nákladů nad rámec finančního příspěvku Národní agentury Leonardo da Vinci,
7. podílení se na všestranné propagaci výsledků projektu informačními a propagačními aktivitami v rámci své působnosti,
8. spolupráce s předkladatelem projektu při zpracování závěrečné zprávy.

Úhrada nákladů projektu nad rámec finančního příspěvku Národní agentury Leonardo da Vinci pro kraj znamená vynaložení finančních prostředků na poskytnutí kapesného zaměstnancům vyslaným na zahraniční pracovní cestu v souladu se zákonem č. 119/1992 Sb., o cestovních náhradách, ve znění pozdějších předpisů a Směrnicí č. 11/05 o poskytování cestovních náhrad při tuzemských a zahraničních pracovních cestách.
Návrh řešení Odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu navrhuje schválit účast kraje Vysočina jako partnera při realizaci projektu společnosti CC Systems a. s. s názvem "Celoživotní vzdělávání a evropský trh práce" na základě stvrzeného Prohlášení o partnerství dle materiálu RK-07-2006-50, př. č. 2.

Vzhledem k tomu, že projekt je zacílen na aktivity, kterými se Krajský úřad kraje Vysočina zabývá, bude přínosem partnerství zejména výměna a získání zkušeností na úseku řízení lidských zdrojů, vzdělávání a vzdělávacích aktivit, uznávání pracovních zkušeností v rámci profesního vzdělávání a v neposlední řadě také získávání zkušeností na úseku zpracovávání a předkládání projektů v oblasti rozvoje lidských zdrojů.

Schvalování účasti kraje vysočina jako partnera při realizaci jednotlivých projektů je podle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů v pravomoci Rady kraje. Tato pravomoc nebyla Radou kraje podle § 59 odst. 4 zákona o krajích svěřena hejtmanovi ani krajskému úřadu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina jako partnera při realizaci projektu společnosti CC Systems a. s. s názvem "Celoživotní vzdělávání a evropský trh práce" a
schvaluje
Prohlášení o partnerství v projektu "Celoživotní vzdělávání a evropský trh práce" dle materiálu RK-07-2006-50, př. 2.
Odpovědnost odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu
Termín 31. 5. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz