Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2006-05

RK-07-2006-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-07-2006-05
NázevZveřejnění záměru prodeje pozemku v k. ú. a obci Stáj
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátili p. Josef Boháček, bytem Stáj č.p. 11 se žádostí o odprodej části pozemku par. 481 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Stáj, který je vlastnictvím kraje Vysočina. Žadatel postavil na základě stavebního povolení garáž na pozemku st. par. č. 27 v k.ú. a obci Stáj. Tento pozemek má žadatel spolu s manželkou ve společném jmění manželů. Před vydáním kolaudačního rozhodnutí nechal žadatel vyhotovit geometrický plán na zaměření garáže a zjistil, že část garáže stojí na pozemku par. č. 481. Po tomto zjištění požádal odbor majetkový o odprodej části zastavěného pozemku. Jedná se o díl "e" pozemku par. č. 481 o výměře 4 m2 a díl "b" uvedeného pozemku o výměře 11 m2 v k.ú. a obci Stáj. Tento díl představuje zarovnání hranice garáže a navazujícího pozemku.
Pozemek par. č. 481 - ostatní plocha, silnice je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 č. j. 3496/01-9-KM. Zřizovací listinou byl svěřen do správy Správě a údržbě silnic Jihlava. Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Jihlava vede pozemek par. č. 481 na LV 127 pro k.ú. a obec Stáj.
Návrh řešení OM navrhuje požadované díly pozemku par. č. 481 v k.ú. a obci Stáj žadateli odprodat. Návrh je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II, odst. 2., neboť žadatel vlastní pozemky související s pozemkem, který má být předmětem prodeje a je vlastníkem stavby stojící na požadovaném pozemku. Prodávané díly pozemku nebudou oceňovány znaleckým posudkem, neboť vypracování posudku by bylo neekonomické a kupní cena bude stanovena dle vyhlášky č. 540/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, tj. vzhledem k velikosti obce částkou 21,- Kč/m2.
Před projednáním prodeje v orgánech kraje je třeba, aby byla splněna zákonná podmínka prodeje pozemku, tj. zveřejnění záměru prodeje na úřední desce krajského úřadu po stanovenou dobu. V případě, že o díly pozemku neprojeví zájem jiný žadatel, bude prodej předložen k projednání zastupitelstvu kraje včetně úpravy rozsahu svěřeného majetku Správě a údržbě Jihlava.
Usnesení předpokládá schválit zveřejnění záměru prodeje dílů pozemku par. č. 481 v k.ú. a obci Stáj.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Jihlava souhlasí s prodejem garáží zastavěných částí pozemku, neboť prodejem nedojde k narušení kontinuity spravované silniční sítě.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s prodejem uvedených dílů pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru prodeje dílu "e" pozemku par. č. 481 o výměře 4 m2 sloučeného do pozemku st. par. č. 112 a dílu "b" uvedeného pozemku o výměře 11 m2 sloučeného do pozemku st. par. č. 27 v k. ú. a obci Stáj.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz