Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2006-27

RK-06-2006-27.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-06-2006-27
NázevVeřejná zakázka na stavební práce na provedení stavby "ÚSP Zboží - novostavba lůžkové části s chráněným bydlením a stavební úpravy"
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPotřeba rekonstrukce stávajících objektů Ústavu sociální péče Zboží a novostavba lůžkové části je vyvolána nejen současným neuspokojivým, místy až havarijním stavem, ale i nutností odstranění závažných provozních, hygienických a dalších závad podle požadavků vyplývajících pro provoz tohoto ústavu. Ústav postrádá prostory pro odpovídající ubytování, společenské, výchovné a terapeutické činnosti. Z tohoto důvodu je velmi obtížné zajistit klientům ústavu plnohodnotnou náplň dne, a to jak z hlediska uspokojení zájmů klientů a zajištění terapie, tak i zajištění odpočinku a soukromí. Problémem jsou i vícečetné ložnice po 6 až 11 lůžkách, z nichž některé jsou dokonce průchozí. V nich ubytovaní klienti se v noci navzájem ruší.
Již v návrhu rozpočtu MPSV ČR na rok 2003 byla zařazena akce ÚSP Zboží-novostavba lůžkové části s chráněným bydlením a stavební úpravy. Odbor majetkový podal dne 31. 3. 2003 žádost o poskytnutí systémové investiční dotace doloženou investičním záměrem, který byl zpracován ÚSP. Současně odbor majetkový vyvolal jednání s odborem sociálních věcí a zdravotnictví a odborem kultury kraje ohledně upřesnění zadání návrhu stavby. Na tomto jednání bylo zjištěno, že investiční záměr zpracovaný ÚSP neměl žádnou návaznost na potřeby organizace a ani nebyl konzultován s orgánem státní památkové péče. Po mnoha jednáních došlo v srpnu roku 2003 ke specifikaci potřeb a možností, které sloužily jako podklad k zadání studie (návrhu stavby) pro doplnění investičního záměru. Studie byla dokončena v říjnu roku 2003. Rada kraje usnesením 1094/34/2003/RK studii schválila a souhlasila se zadáním realizační projektové dokumentace. Projektová dokumentace byla zpracována v roce 2004. V roce 2005 bylo doprojektováno na základě usnesení 1323/32/2005/RK podkroví objektu SO 08 Novostavba objektu pro pracovní terapii.
Dne 25. ledna 2006 bylo svoláno jednání na MÚ Habry, kde bylo dohodnuto se starostou města Habry, že bude na zasedání rady města předložena informace o připravované stavbě v areálu zařízení a bude předloženo radě města schválení provozování ČOV městem Habry a souhlas s finanční spoluúčastí na přeložce a vybudování nové splaškové kanalizace .
Návrh řešení Návrh předpokládá zadat podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce formou otevřeného řízení podle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, na stavbu "ÚSP Zboží - novostavba lůžkové části s chráněným bydlením a stavební úpravy". Rozsah předmětu zadání je vymezen projektovou dokumentací zpracovanou firmou STAVOTHERM spol. s r.o., Žižkova , Havlíčkův Brod
Hodnotící komise bude jmenována po upřesnění termínu realizace veřejné zakázky.
Veřejná zakázka bude zadána v termínech dle zákona č.40/2004 Sb. o veřejných zakázkách v platném znění neprodleně po obdržení oznámení o registraci akce na Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR.
Způsob hodnocení nabídek: nejnižší cenová nabídka
Ostatní kritéria jsou pevně nastavena (nehodnotí se).
Termín výstavby - doba plnění: bude se počítat od data obdržení oznámení od registrace. Postup výstavby bude plně respektovat provoz zařízení.
StanoviskaOdbor sociálních věcí a zdravotnictví souhlasí se zadáním veřejné zakázky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zadání podlimitní veřejné zakázky na stavební práce na stavbu "ÚSP Zboží - novostavba lůžkové části s chráněným bydlením a stavební úpravy" formou otevřeného řízení, v souladu se zadávací dokumentaci veřejné zakázky na stavební práce dle materiálu
RK-03-2006-27, př. 1, a
ukládá
odboru majetkovému zajistit realizaci veřejné zakázky na základě schváleného zadání neprodleně po obdržení oznámení o registraci akce Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín neprodleně po obdržení oznámení o registraci akce
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz