Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2006-17

RK-06-2006-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-06-2006-17
NázevStavební úpravy sjezdu Radostovice
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo město Světlá nad Sázavou a požádalo o vydání souhlasu s umístěním stavby "Stavební úpravy sjezdu Radostovice" ve Světlé nad Sázavou, místní části Radostovice na pozemku města par. č. 368 pod místní komunikací, která bude zamýšlenou stavbou napojena na silnici II/347 ležící na pozemku par. č. 385 v k. ú. Radostovice u Lipničky a obci Světlá nad Sázavou. Svoji žádost město doložilo Rozhodnutím vydaným odborem dopravy MÚ Světlá nad Sázavou, kterým tento orgán na základě souhlasu Policie ČR OŘ DI Havlíčkův Brod a SÚS Havlíčkův Brod povolil zřízení sjezdu na silnici č. II/347 vlevo ve směru staničení v km 15,00 na parcele č. 368 a 385 v k. ú. Radostovice. Toto povolení ke zřízení sjezdu však nenahrazuje územní rozhodnutí a stavební povolení, kterými je vlastní stavba povolena. Pro tato řízení je třeba, aby vlastník pozemku, kterého se stavba dotkne, s touto úpravou souhlasil.
Pozemek par. č. 385 v k. ú. Radostovice u Lipničky a obci Světlá nad Sázavou vlastní kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3496/01-9-KM. Usnesením zastupitelstva kraje 083/07/01/ZK ze dne 10. září 2001 byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod, je zapsán v katastru nemovitostí pro uvedené katastrální území a obec na listu vlastnictví 65.
Návrh řešení OM navrhuje požadavku města vyhovět a s uvažovanými stavebními úpravami sjezdu z místní komunikace na silnici II/347 souhlasit. Stavební úpravy budou provedeny podle podmínek a požadavků vydaných majetkovým správcem k projektové dokumentaci vyhotovené pro uvedenou akci. Po ukončení stavby SÚS Havlíčkův Brod provede kontrolu splnění jimi stanovených podmínek.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o vydání souhlasu městu Světlá nad Sázavou na stavbu "Stavební úpravy sjezdu Radostovice" realizované na pozemku města par. č. 368 a napojenou na silnici II/347 na pozemku par. č. 385 ve vlastnictví kraje.
StanoviskaProti úpravě sjezdu z místní komunikace na silnici II/347 SÚS Havlíčkův Brod nemá žádných námitek. Pouze požaduje, aby nové napojení na silnici mělo zpevněný povrch, konstrukcí odpovídající zatížení pojížděcí technikou, betonová čela propustku byla vybudována max. do výše nivelety vozovky silnice a provést osazení směrovými sloupky ve vzdálenosti 5 m od betonových čel.
Rovněž odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s úpravou sjezdu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o vydání souhlasu městu Světlá nad Sázavou na provedení stavby "Stavební úpravy sjezdu Radostovice" na pozemku par. č. 368, která naváže na silnici II/347 na pozemku par. č. 385 v k. ú. Radostovice u Lipničky a obci Světlá nad Sázavou ve vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz