Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2006-09

RK-06-2006-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-06-2006-09
NázevSouhlas se stavbou chodníku v k. ú. Udeříce, k. ú. Bačice, obec Bačice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Bačice se žádostí o souhlas se stavbou chodníků a darování pozemků zastavěných chodníky v k. ú. Udeříce a v k. ú. Bačice, obě obec Bačice. Touto stavbou bude mimo jiné dotčen pozemek par. č. 202/1 v k.ú. Udeříce a pozemek par. č. 218/1 v k. ú. Bačice, které jsou vlastnictvím kraje Vysočina, a to na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a na základě Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč.
Pozemek v k. ú. Udeříce je veden Katastrálním úřadem pro Vysočina, katastrální pracoviště Třebíč na LV 152, pro dané k. ú. a obec a pozemek v k. ú. Bačice je veden na LV 152 pro k. ú. a obec Bačice.
Návrh řešení OM navrhuje vyslovit za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Třebíč souhlas se stavbou chodníků v obci Bačice, kterou budou zčásti zastavěny pozemky par. č. 202/1 v k. ú. Udeříce a par. č. 218/1 v k. ú. Bačice. Souhlas bude sloužit jako podklad pro vydání stavebního povolení k dané stavbě. OM navrhuje po realizaci stavby chodníku a jejím geometrickém zaměření darovat části uvedených pozemků zastavěných chodníkem do vlastnictví obce Bačice. Z tohoto důvodu je třeba v souladu s ustanovením § 18 odst. 1 zákona č. 129/20000 Sb., o krajích, v platném znění zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování části výše uvedených pozemků v k. ú. Udeříce a v k.ú. Bačice do vlastnictví obce Bačice. Usnesení předpokládá vydání souhlasu se stavbou chodníku, zveřejnění záměru darovat obci Bačice části výše uvedených pozemků zastavěných chodníkem a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout o darování chodníkem zastavěných částí pozemků do vlastnictví obce.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč vydala stanovisko, podle kterého nemá připomínky ke stavebním úpravám místních komunikací a chodníků v k.ú. Udeříce a v k.ú. Bačice za předpokladu respektování stanovených požadavků a souhlasí s darováním částí pozemků zastavěných chodníkem obci Bačice.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s darováním částí pozemků zastavěných chodníkem obci Bačice.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na části pozemku par. č. 202/1- ost. plocha, silnice v k. ú. Udeříce a par. č. 218/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. Bačice, oba obec Bačice;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Bačice část pozemku par. č. 202/1 - ost. plocha, silnice
v k. ú. Udeříce a část pozemku par. č. 218/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. Bačice, obec Bačice zastavěnou chodníkem a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout o darování části pozemku par. č 202/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. Udeříce a části pozemku par. č. 218/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. Bačice, obec Bačice zastavěného chodníkem do vlastnictví obce Bačice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz