Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2006-27

RK-05-2006-27.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-05-2006-27
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření v souvislosti s vypracováním dokumentu "Aktualizace Programu ke zlepšení kvality ovzduší kraje Vysočina"
Zpracoval J. Růžička
Předkládá P. Hájek, J. Joneš
Počet příloh
Popis problémuPodle novely zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů, a na základě změn provedených zákonem č. 385/2005 Sb., je krajský úřad povinen zpracovat dle § 7 odst. 7 zákona o ochraně ovzduší, "Aktualizaci Programu ke zlepšení kvality ovzduší kraje Vysočina" (dále jen Aktualizace Programu) a to do 18-ti měsíců od konce kalendářního roku, kdy došlo na území kraje Vysočina k překročení imisního limitu a meze tolerance určité znečišťující látky. Součástí Aktualizace Programu bude programový dodatek, kde budou upřesněny priority na úrovni konkrétních území kraje Vysočina (obce s rozšířenou působností, obce se stavebním úřadem, města a obce) a na nich prováděných konkrétních akcí ke zlepšení nebo udržení kvality ovzduší v kraji Vysočina.
Aktualizace Programu musí být tedy zpracována nejpozději do 30. 6. 2006 a po vypracování a schválení tohoto programu, bude provedena změna Nařízení kraje Vysočina č. 3/2005 ze dne 19. 4. 2005, kterým byl radou kraje vydán Program ke zlepšení kvality ovzduší kraje Vysočina.
V souladu s "Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina" byly vedoucím odboru životního prostředí osloveny tři subjekty a všechny oslovené subjekty reagovaly na poptávkové řízení písemnou formou a ve stanoveném termínu. Dva z oslovených subjektů zaslaly písemné vyjádření, že se poptávky nabídkové ceny na Aktualizaci Programu, z důvodů plné zpracovatelské kapacity v prvním pololetí roku 2006, nemohou zúčastnit, a proto byla hodnocena pouze jediná nabídka. Tato nabídka byla hodnocena jako nejlepší, jediná a současně tedy za nejnižší nabídnutou cenu v místě plnění obvyklou: 476 000,-Kč vč. DPH a je zpracována na základě všeobecně uznávaných platných podkladů.

Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006 je v kapitole Rezerva a rozvoj kraje na položce Strategické a koncepční materiály (příloha R1) s výdaji na zpracování tohoto dokumentu (Aktualizace Programu) uvažováno.
Návrh řešení Odbor životního prostředí navrhuje radě kraje provést rozpočtové opatření spočívající v převodu finančních prostředků z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené do kapitoly Životní prostředí, § 3719 Ostatní činnosti k ochraně ovzduší ve výši 476 tis. Kč.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením dle návrhu usnesení. Aktuální stav položky Strategické a koncepční materiály je 9 466,9 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
provádí
rozpočtové opatření spočívající v převodu finančních prostředků z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené do kapitoly Životní prostředí, § 3719 Ostatní činnosti k ochraně ovzduší ve výši 476 tis. Kč za účelem pokrytí výdajů na zpracování dokumentu "Aktualizace Programu ke zlepšení kvality ovzduší kraje Vysočina".
Odpovědnost odbor životního prostředí, ekonomický odbor
Termín únor 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz