Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-02-2006-08

RK-02-2006-08.doc  RK-02-2006-08pr1.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-02-2006-08
NázevPodklady pro zadání zakázky kraje "Studie ochrany před povodněmi na území kraje Vysočina"
Zpracoval: J. Mikyna, P. Pokorná
Předkládá P. Bureš
Počet příloh
Popis problémuRada kraje na svém zasedání dne 20. 12. 2005 schválila usnesením č. 1687/40/2005/RK zajištění vypracování Studie ochrany před povodněmi na území kraje Vysočina. Rada kraje si současně vymínila předložení podkladů pro zadání této zakázky kraje.
Studie ochrany před povodněmi bude využita jako jeden ze základních podkladů pro zpracování plánů oblastí povodí, z nichž pak následně budou vycházet programy opatření ochrany před povodněmi pro území kraje Vysočina. Na území kraje Vysočina zasahují 4 oblasti povodí, a to oblast povodí Dyje, Horní Vltavy, Dolní Vltavy, Horního a středního Labe. Podle § 25 odst. 2 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů plány oblasti povodí pořizují správci povodí (pro území kraje Vysočina jde o podniky Povodí Moravy, s.p., Povodí Vltavy, s.p. a Povodí Labe, s.p.) ve spolupráci s příslušnými krajskými úřady a ústředními vodoprávními úřady. Spolupráce krajského úřadu by mimo jiné měla spočívat i ve zpracování příslušné studie ochrany před povodněmi. Jednotlivými správci povodí byly zřízeny příslušné komise pro plánování, jejichž členy jsou zástupci jednotlivých krajů i krajských úřadů. Jednotlivé etapy každého plánu oblasti povodí bude schvalovat podle své územní působnosti krajský úřad. Konečný návrh plánu oblasti povodí, včetně jeho programů opatření, bude schvalovat podle své územní působnosti příslušný kraj, přičemž závazné části plánu budou pro jednotlivé správní obvody krajů vydány nařízením rady kraje.
Cílem studie ochrany před povodněmi na území kraje Vysočina je zhodnotit stav ochrany před povodněmi na území kraje, stanovit slabá místa, vymezit cíle ochrany před povodněmi a navrhnout následná potřebná opatření a tím vytvořit podklad pro Plány oblasti povodí.
Návrh řešení Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství na základě výsledků výše uvedeného zasedání rady kraje dne 20. 12. 2005 v souladu s čl. 3 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina připravil podklady pro zakázku kraje "Studie ochrany před povodněmi na území kraje Vysočina". Přílohou č. 1 tohoto materiálu je podklad pro zadání veřejné zakázky - podmínky pro předložení nabídky.
Studie je uvedena v rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006 v příloze R1: Seznam strategických a koncepčních materiálů.
StanoviskaNávrh materiálu byl konzultován s příslušným radním Ivem Rohovským a dotčenými odbory krajského úřadu a jejich připomínky byly zapracovány do předkládaného materiálu.

Odbor sekretariátu hejtmana:
Oddělení pro řešení mimořádných situací nemá k materiálu připomínky.
Odbor ekonomický:
Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006 je v příloze R1: Seznam strategických a koncepčních materiálů s výdaji na Studii ochrany před povodněmi uvažováno. Po vyhodnocení veřejné zakázky bude třeba schválit rozpočtové opatření spočívající v přesunu potřebných finančních prostředků z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály do kapitoly Zemědělství.

Odbor majetkový:
Zakázka kraje je zadávána v souladu s čl. 3 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina. Forma Podmínek pro předložení nabídky byla konzultována s odborem majetkovým.

Odbor informatiky:
Souhlasí s navrženým postupem za podmínky striktního dodržení domluvené formy zpracovaných výstupů Studie (viz. výzva - podmínky pro předložení nabídky odst. 10).

Odbor regionálního rozvoje:
Zpracování studie je v souladu se schváleným Programem rozvoje kraje Vysočina, kde jedním z cílů opatření "4.1.1 Péče o krajinu Vysočiny" je i ochrana životního prostředí před negativními účinky živelných pohrom včetně adaptace a zmírňování jejich následků (povodně aj.).
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozsah předmětu zakázky kraje "Studie ochrany před povodněmi na území kraje Vysočina".
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín 28. 2. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz