Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2006-37

RK-03-2006-37.doc
Číslo materiálu37
Číslo jednacíRK-03-2006-37
NázevNávrh na udělení souhlasu se zajištěním revolvingového úvěru Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuRada kraje dne 21. 6. 2005 usnesením č. 0869/22/2005/RK souhlasila s uzavřením smlouvy o revolvingovém úvěru mezi Nemocnicí Nové Město na Moravě, příspěvkovou organizací a peněžním ústavem ve výši 15 mil. Kč; čerpání úvěru bylo účelově vázáno na úhradu platů a odvodů sociálního a zdravotního pojištění v případě, že VZP bude ve skluzu s platbou za akutní péči. Zároveň uložila řediteli Nemocnice Nové Město na Moravě:
* oznámit na odbor sociálních věcí a zdravotnictví souběžně s čerpáním údaje o výšce úvěru, jeho použití a přehled pohledávek za pojišťovnou;
* po obdržení prostředků od pojišťovny zaslat kopii dokladu potvrzující splacení dluhu.
Návrh řešení Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace přistoupila k aktu uzavření smlouvy až v roce 2006. Při uzavírání smlouvy požádala Komerční banka dodatečně o souhlas zřizovatele se zajištěním revolvingového úvěru ve výši 15 mil. Kč pohledávkami za zdravotními pojišťovnami, protože jenom takto doplněné usnesení je podmínkou samotného čerpání úvěru.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví doporučuje radě kraje udělit souhlas se zajištěním revolvingového úvěru Nemocnice Nové Město na Moravě u Komerční banky, a. s. pohledávkami za zdravotními pojišťovnami.
StanoviskaEkonomický odbor nemá k předloženému návrhu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se zajištěním revolvingového úvěru Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace u Komerční banky, a. s., ve výši 15 mil. Kč pohledávkami za zdravotními pojišťovnami.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Nové Město na Moravě
Termín 24. 1. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz