Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2006-52

RK-01-2006-52.doc  RK-01-2006-52pr1.doc  RK-01-2006-52pr2.doc
Číslo materiálu52
Číslo jednacíRK-01-2006-52
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou
Zpracoval2 Návrh na provedení rozpočtového opatření - Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou pro: jednání rady
Předkládá I. Rohovský
Počet příloh
Popis problémuOdbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství vybral v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina na základě poptávkového řízení GEOMIN družstvo se sídlem Znojemská 78, 586 56 Jihlava jako zhotovitele zakázky "Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou". Elektronickou poštou byly osloveny celkem tři právnické osoby působící v oblasti geologie, z nichž dvě nabídku odmítly pro časové zaneprázdnění a nedostatek personálních kapacit. Jediným uchazečem o tuto zakázku bylo družstvo GEOMIN s nabídkovou cenou 448 000,- Kč bez DPH (+ 85 120,- Kč 19 % DPH). Nabídka prací je přílohou č. 2 tohoto materiálu.
Výše uvedená zakázka úzce souvisí se zakázkou Ministerstva životního prostředí ČR (dále jen "MŽP"), kterou je řešení geologického úkolu "Posílení vodních zdrojů v kraji Vysočina".

O zakázce MŽP byl kraj Vysočina informován 19. 2. 2004. Rada kraje usnesením číslo 0250/08/2004/RK souhlasila se spoluúčastí kraje Vysočina ve výši do 25 % celkových nákladů zakázky na zpracování podkladů pro zadání veřejné zakázky "Posílení vodních zdrojů v kraji Vysočina" zadávané MŽP.

MŽP dopisem ze dne 7. 11. 2005 zaslalo vysvětlení k zakázce "Posílení vodních zdrojů v kraji Vysočina" a následné smlouvě uzavřené MŽP. Zároveň požádalo kraj Vysočina o zajištění 25 % podílu celkové částky rozpočtu na provedení výše uvedených geologických prací.
Návrh řešení Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství radě kraje navrhuje schválit povýšení rozpočtu kapitoly Zemědělství na rok 2006, § 2399 - Ostatní záležitosti vodního hospodářství o částku 533 120,- Kč (cena s DPH) za účelem zajištění finančních prostředků k úhradě zakázky "Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou" snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Strategické a koncepční materiály o tuto částku. Návrh smlouvy o dílo mezi krajem Vysočina jako objednatelem a družstvem GEOMIN jako zhotovitelem je přílohou č. 1 tohoto materiálu.
StanoviskaMateriál byl konzultován s dotčenými odbory krajského úřadu. Jejich připomínky byly zapracovány do předkládaného materiálu.

Odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu
OSŘKŽÚ nemá k materiálu připomínky.

Ekonomický odbor
Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006 byly případné výdaje kraje na tuto akci mj. uvedeny v kapitole Zemědělství v dalších možných finančních požadavcích odboru. Vzhledem k charakteru pořizovaného materiálu doporučujeme případné finanční potřeby zdrojově krýt z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály. Schválený rozpočet položky Strategické a koncepční materiály na rok 2006 činí 10 000 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
povýšení rozpočtu kapitoly Zemědělství na rok 2006, § 2399 - Ostatní záležitosti vodního hospodářství o částku 533 120,- Kč za účelem zajištění zpracování zakázky "Vypracování rešerše hydrogeologické prozkoumanosti kraje Vysočina a získání všech dostupných informací o stávajících využívaných a využitelných vodních zdrojích hromadného zásobování vodou" snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Strategické a koncepční materiály o tuto částku.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín leden 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz