Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2006-39

RK-01-2006-39.doc  RK-01-2006-39pr12www.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-01-2006-39
NázevStanovení platů a mezd ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Vysočina
Zpracoval D. Špačková
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problému1. ledna 2006 nabylo účinnosti nařízení vlády č. 537/2005 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, a v souvislosti s tím se mění platové tarify ředitelů příspěvkových organizací kraje Vysočina. Z tohoto důvodu musí být ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných krajem Vysočina nově stanoven plat, resp. mzda dle ustanovení § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a to s účinností od 1. 1. 2006.
Návrh řešení Odbor školství, mládeže a sportu navrhuje radě kraje promítnout změnu výše platových tarifů do platů ředitelů a stanovit nově platy ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Vysočina dle přílohy č. 1 tohoto materiálu.
Z důvodu převedení tříd při zdravotnických zařízeních pod ředitelství ZŠ a MŠ při ZZ Havlíčkův Brod dochází ke změně příplatku za vedení u ředitele Speciálních škol Třebíč Jaroslava Matějky, ředitelky Speciálních škol Nové Město na Mor. Pavly Dudkové a ředitelky Střední zdravotnické školy, Vyšší zdravotnické školy a Speciálních škol Jihlava PhDr. Marie Říhové.
Ke změně osobního příplatku dochází u Mgr. Františka Číhala, ředitele Střední odborné školy a SOU Jihlava, která byla sloučena s Integrovanou střední školou obchodní Jihlava.
U ostatních ředitelů zůstávají složky platů /osobní příplatek, příplatek za vedení a zvláštní příplatek/ beze změny.
OŠMS rovněž navrhuje stanovit ředitelům plaveckých škol a školního statku s účinností od 1. 1. 2006 mzdu dle přílohy č. 2 tohoto materiálu. Při stanovení výše mzdy ředitelů plaveckých škol a školního statku, odměňovaných podle zákona č. 1/1992 Sb., o mzdě, odměně za pracovní pohotovost a o průměrném výdělku, ve znění pozdějších předpisů, je orientačně využíváno nařízení vlády č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, v němž byly novelou zvýšeny platové tarify, a dále Pravidla Rady kraje Vysočina ke stanovení výše příplatku za vedení, k poskytování osobního a zvláštního příplatku ředitelům příspěvkových organizací kraje Vysočina na úseku školství. Protože se jedná o smluvní mzdu, nemusí být automaticky zvyšována zároveň se zvýšením platových tarifů nebo jinými změnami ve výše uvedeném nařízení. Podle tohoto nařízení se postupuje pouze orientačně a pro změnu mzdy je hlavním hlediskem kvalita řídící práce ředitelů.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
stanovuje
* v souladu se zákonem č. 143/1992 Sb., o platu a odměně za pracovní pohotovost v rozpočtových a některých dalších organizacích a orgánech, ve znění pozdějších předpisů a nařízením vlády č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů, platy ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Vysočina dle materiálu RK-01-2006-39, př. 1;
* v souladu s § 4 zákona č. 1/1992 Sb., o mzdě, odměně za pracovní pohotovost a o průměrném výdělku, ve znění pozdějších předpisů, mzdy ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Vysočina dle materiálu RK-01-2006-39, př. 2.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 20. 1. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz