Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2006-16

RK-01-2006-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-01-2006-16
NázevNávrh na řešení havárie
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuDne 3.1.2006 byla ředitelem SOU opravárenského Jihlava, Školní 1a nahlášena havárie hlavního rozvaděče NN trafostanice v objektu školy. Neprodleně byla povolána odborná firma, která analyzovala havárii a provedla provizorní opravu tak, aby bylo možno obnovit provoz školy. Podle posudku odborné firmy došlo vlivem zatečení srážkové vody do rozvaděče k vypálení funkčních částí. Vzhledem k provizorní opravě rozvaděče navrhuje OM neprodleně provést výměnu rozvaděče včetně venkovního pláště tak, aby mohl být obnoven provoz všech zařízení školy bez omezení. Předpokládaná cena opravy je podle nabídkového rozpočtu 170.000,- Kč včetně DPH.
Návrh řešení Návrh předpokládá realizaci výměny rozvaděče NN a obnovy vnějšího pláště. Finanční krytí této akce předpokládá OM v rámci stávající výše položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitola Nemovitý majetek rozpočtu kraje.
OM navrhuje schválit zařazení nové akce "SOU opravárenské Jihlava - oprava rozvaděče NN" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje.
Vzhledem k potřebě neprodleného odstranění havarijního stavu OM předloží hejtmanovi kraje návrh rozhodnout o zadání zakázky kraje formou přímého zadání zakázky za cenu v místě a čase obvyklou podloženou položkovým rozpočtem v cenách ÚRS ve smyslu Čl. 3 odst. (3) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství s tím, že financování akce bude zajištěno v rámci kapitoly Nemovitý majetek formou změny rozpisu schváleného rozpočtu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařazení nové akce "SOU opravárenské Jihlava - oprava rozvaděče NN" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje s tím, že výdaje na tuto akci budou kryty změnou rozpisu rozpočtu v rámci schválené výše položky.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 16.1.2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz