Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2006-11

RK-01-2006-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-01-2006-11
NázevElektronické předávání informací do informačního systému centrální adresy v oblasti veřejných zakázek
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuZákon č. 40/2004 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ukládá zadavatelům veřejných zakázek uveřejňovat informace o veřejných zakázkách. Podrobnosti stanoví vyhláška č. 240/2004 Sb. o informačním systému o zadávání veřejných zakázek a metodách hodnocení nabídek podle jejich ekonomické výhodnosti. Informace se zveřejňují na centrální adrese. Jednotlivé formuláře jsou dosud krajským úřadem zpracovávány a předkládány k podpisu osobě oprávněné jednat jménem zadavatele tj. hejtmanovi, jeho náměstkovi nebo radnímu pověřenému k podepisování vymezených písemností. Podpis osoby oprávněné jednat za zadavatele je nezbytnou náležitostí formulářů. V současné době je již možné předávat správci centrální adresy všechny formuláře elektronicky. Podmínkou je, aby odesílatel disponoval kvalifikovaným certifikátem (el. podpisem) dle zákona č. 227/2000 Sb. o elektronickém podpisu ve znění pozdějších předpisů a dalších právních předpisů.
Návrh řešení Pro zjednodušení a zrychlení celého procesu uveřejňování informací o veřejných zakázkách navrhuje OM přejít plně k elektronickému předávání všech informací do informačního systému centrální adresy v oblasti veřejných zakázek. Návrh usnesení předpokládá pověření pracovníků OM k oprávnění jednat jménem kraje Vysočina jako zadavatele. Na základě pověření bude možné vypravovat všechny formuláře v elektronické podobě přímo z OM. Správce centrální adresy totiž vyžaduje, aby ve formuláři uvedená osoba oprávněná jednat jménem zadavatele připojila svůj elektronický podpis. S odborem informatiky je projednána součinnost, zejména zajištění kvalifikačních certifikátů pro pověřené osoby a zajištění instalace SW prostředí.
StanoviskaOdbor informatiky: el. zasílání informací o veřejných zakázkách je technicky zajištěno. Pracovníkům OM budou zajištěny potřebné el. podpisy. Pověření pracovníků OM zjednoduší celý proces.
OSŘKŽÚ nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
pověřuje
Petra Koláře, Hanu Strnadovou, Eduarda Jozífka a Lenku Procházkovou jednat jménem kraje Vysočina jako zadavatele veřejných zakázek při elektronickém předávání informací do informačního systému centrální adresy v oblasti veřejných zakázek
Odpovědnost odbor majetkový, odbor informatiky
Termín leden 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz