Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2005-07

RK-40-2005-07.doc  RK-40-2005-07pr1.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-40-2005-07
NázevSmlouva o zajištění administrace programu "Kulturní dědictví Vysočiny" v rámci Finančního mechanismu EHP/Norska
Zpracoval H. Kubíček, M. Horký
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuNa základě Výzvy č.1 do Finančního mechanismu EHP/Norska (dále jen Finančního mechanismu) z 18. 5. 2005 podal kraj Vysočina žádost o grant na program "Kulturní dědictví Vysočiny" (dále jen Program). Program je zaměřen na následující cíle:
1. Ochranu kulturního a nemovitého dědictví
2. Zlepšení a ochranu movitého kulturního dědictví
Alokované prostředky pro tento program jsou ve výši 600 000 Euro (dne 5. 12. 2005 proběhlo zasedání Monitorovacího výboru, který doporučil žádost k postoupení Kanceláři finančních mechanismů pro posouzení a konečnému rozhodnutí ze strany Výboru EHP/Norska o udělení - neudělení grantu). K zajištění a úspěšné realizaci programu, musí být zřízena na úrovni kraje administrativní struktura, která bude dohlížet na fungování programu. Jednou ze součástí struktury je Sekretariát, který provádí vlastní implementaci programu (viz Manuál pro implementaci Programu "Kulturního dědictví Vysočiny" z 30.6. 2005, který byl schválen usnesením Zastupitelstvem kraje Vysočina 0342/05/ZK) a jehož činnost je podle schváleného Manuálu svěřena Regionální rozvojové agentuře Vysočiny.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče předkládá radě Smlouvu o zajištění administrace programu "Kulturní dědictví Vysočiny" v rámci Finančního mechanismu, prostřednictvím Regionální rozvojové agentury Vysočiny se sídlem Křížová 2, Jihlava. Agentura by měla vykonávat všechny činnosti uvedené ve smlouvě (viz příloha č.1) a Manuálu po dobu platnosti smlouvy.
Náklady na činnost agentury podle předložené smlouvy budou činit na základě dohody smluvních stran 4% celkových uznatelných nákladů, maximálně však 2 000 000 Kč (slovy dva milióny Kč.) bez DPH.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu souhlasí se smlouvou.

Odbor regionálního rozvoje souhlasí se smlouvou. Připomínky odboru byly zapracovány do smlouvy.

Ekonomický odbor souhlasí se smlouvou. Připomínky odboru byly zapracovány do smlouvy s ohledem na stávající stav programu.

Regionální rozvojové agentura Vysočina souhlasí se smlouvou. Připomínky agentury byly zapracovány do smlouvy.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
smlouvu mezi krajem Vysočina a RRA Vysočina o zajištění administrace Programu "Kulturní dědictví Vysočiny" v rámci Finančního Mechanismu EHP/Norska.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín 20.12.2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz