Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-39-2005-54

RK-39-2005-54.doc  RK-39-2005-54pr1.xls  RK-39-2005-54pr1upr1.xls  RK-39-2005-54pr2.xls
Číslo materiálu54
Číslo jednacíRK-39-2005-54
NázevNákup elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací na základě uskutečněné e-aukce pro zařízení v oblasti sociálních služeb, příspěvkové organizace, zřizované krajem Vysočina
Zpracoval M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNa zasedání Zastupitelstva kraje Vysočina, které se konalo dne 21. 12. 2004, byl usnesením 430/08/2004/ZK schválen rozpočet kraje Vysočina na rok 2005.
Jeho nedílnou součástí je i Příloha SV1, která obsahuje schválené výdaje na pořízení movitých věcí v sociální oblasti na rok 2005. Tímto byl schválen nákup aktivních a pasivních antidekubitních matrací a elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek pro vybraná zařízení v oblasti sociální péče, příspěvkové organizace, zřizované krajem Vysočina. Nákup aktivních a pasivních antidekubitních matrací byl již realizován, na základě uskutečněné e-aukce ze dne 1. června 2005, v celkové částce 723 tis. Kč (Usnesení 0944/23/2005/RK).
Na nákup elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací (ve druhé e-aukci pouze k části lůžek) tak zbyla částka 3.041.000,- Kč.
Pořízení mechanicky a elektricky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací má přímý dopad na kvalitu života a zdravotní stav ležících klientů. Elektricky a mechanicky polohovatelná pečovatelská lůžka umožní díky možnosti provádět polohování a změnu polohy ležení zlepšit život klientů při dlouhodobém upoutání na lůžko. Obsluhujícímu personálu v našich zařízeních pak podstatně ulehčí práci a manipulaci s ležícími klienty. Pasivní antidekubitní matrace přispějí výraznou měrou ke snížení rizika vzniku dekubitů u ležících klientů.
Za účelem provedení hromadného nákupu elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací, a vedeni snahou o dosažení co nejvýhodnější nákupní ceny při plném zachování požadované kvality elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací ze strany jednotlivých krajem Vysočina zřizovaných zařízení v oblasti sociální péče jsme našim organizacím umožnili realizaci sdruženého zadání zakázek na nákup tohoto vybavení. Odbor sociálních věcí a zdravotnictví dne 25. října 2005 zorganizoval realizaci výběru dodavatele elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací formou on-line elektronické aukce, kterou pro nás administrovala firma Sentinet s. r. o. Ostrava. Vyzváno k účasti na e-aukci na dodávku elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací bylo celkem devět firem, vlastní aukce se pak zúčastnilo šest firem.
Po vyhodnocení průběhu celé e-aukce a po odzkoušení dodaných vzorků od jednotlivých vyzvaných úspěšných účastníků e-aukce ve vybraném zařízení sociální péče kraje Vysočina - Domově důchodců Velké Meziříčí, zejména s důrazem na komplexní dodržení předem stanovených kvalitativních požadavků na pečovatelská lůžka a na kvalitu a předpokládanou životnost matrací (alespoň 7 let) při maximálním zachování všech užitných hodnot pečovatelských lůžek a matrací, navrhujeme uzavřít smlouvy
- na dodávky elektricky polohovatelných pečovatelských lůžek s firmou LINET s. r. o., Želevčice 5, 274 01 Slaný,
- na dodávky mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek s firmou SEZAME CZ, s. r. o., Erbenova 62, 703 00 Ostrava
- a na dodávky pasivních antidekubitních matrací do našich vybraných domovů důchodců a ústavů sociální péče s firmou LINET s. r. o., Želevčice 5, 274 01 Slaný.
Kvalita elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací a splnění zadání zakázky po kvalitativní stránce byly posouzeny komisionelně v Domově důchodců Velké Meziříčí za účasti zástupců odboru sociálních věcí a zdravotnictví a zástupců jednotlivých domovů důchodců a ústavů sociální péče, zainteresovaných na probíhajícím nákupu. Závěrem komisionelního posouzení bylo doporučení vybrat, při zachování vyhlášených kritérií a poměru kvality a ceny, výše uvedené firmy. Hodnocení elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek je uvedeno v materiálu RK-39-2005-54, př. 2.
Při přípravě e-aukce jsme provedli hrubý odhad výše ceny elektricky polohovatelných pečovatelských lůžek v částce 20.000,- Kč bez DPH za jeden kus, mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek v částce 10. 000,- Kč bez DPH za jeden kus a u pasivních antidekubitních matrací v částce 3.500,- Kč bez DPH za jeden kus, vše na základě uskutečněných jednání a sdělených informací z ceníků od jednotlivých dodavatelů. Tyto ceny již byly oproti oficiálním ceníkům dodavatelů nižší z ohledem na velikost nákupu a použili jsme je jako ceny vyhlašovací.
Při konkrétním zadání nákupu této komodity jako sdružené zakázky jsme dosáhli ceny 16.500,- Kč za jeden kus u elektricky polohovatelných pečovatelských lůžek, 7.250,- Kč u mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a 3.500,- Kč u pasivních antidekubitních matrací (ceny jsou uvedeny bez 5 % DPH). Díky této úspoře je možné zakoupit o 56 lůžek více. Dojde k rozsáhlejší obměně zastaralého vybavení domovů důchodců a ústavů sociální péče.
Elektricky polohovatelná pečovatelská lůžka a mechanicky polohovatelná pečovatelská lůžka a pasivní antidekubitní matrace pro sociální zařízení lze na základě realizované e-aukce nakoupit za celkovou cenu 3.041.000,- Kč (včetně 5 % DPH). Konkrétní rozpis počtu kusů pro jednotlivá zařízení je uveden v materiálu RK-39-2005-54, př. 1.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje udělit souhlas s nákupem elektricky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací dle materiálu RK-39-2005-54 od firmy LINET s. r. o., Želevčice 5, 274 01 Slaný v návaznosti na provedení kvalitativních zkoušek dodaných vzorků lůžek a matrací a na základě dosažené ceny v provedené e-aukci.

Navrhujeme radě kraje udělit souhlas s nákupem mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek dle materiálu RK-39-2005-54 od firmy SEZAME CZ, s. r. o., Erbenova 62, 703 00 Ostrava v návaznosti na provedení kvalitativních zkoušek dodaných vzorků lůžek a na základě dosažené ceny v provedené e-aukci.

Nákup elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací bude realizován přímo jednotlivými příspěvkovými organizacemi v souladu s tímto předloženým záměrem. K jeho provedení navrhujeme schválit rozpočtovou změnu v rámci kapitoly Sociální věcí ve smyslu poskytnutí prostředků rozpočtovaných na pořízení movitých věcí v sociální oblasti formou příspěvku na provoz na jednotlivé příspěvkové organizace a umožnit jim tak nákup lůžek a matrací přímo z provozních prostředků. Rozsah navržené rozpočtové změny je uveden v materiálu RK-39-2005-54, př. 1, přičemž vychází z množství a ceny nakupovaných elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací se zaokrouhlením na tisíce Kč.
StanoviskaEkonomický odbor nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se záměrem nákupu elektricky a mechanicky polohovatelných pečovatelských lůžek a pasivních antidekubitních matrací dle materiálu RK-39-2005-54 a
schvaluje
* v rámci kapitoly Sociální věci zvýšení § 43xx - Sociální ústavy pro dospělé, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím v rozpisu dle materiálu RK-39-2005-54, př. 1 při současném snížení § 43xx, položky 6351 - Investiční dotace zřízeným příspěvkovým organizacím v rozpisu dle materiálu RK-39-2005-54, př. 1;
* změnu závazných ukazatelů "Příspěvek na provoz" a Investiční dotace na rok 2005 u příspěvkových organizací dle materiálu RK-39-2005-54, př. 1.
Odpovědnost ředitelka Domova důchodců Havlíčkův Brod, ředitel Domova důchodců Humpolec, ředitel Domova důchodců Proseč u Pošné, ředitel Domova důchodců Proseč Obořiště, ředitel Domova důchodců Ždírec, ředitelka Domova důchodců Velké Meziříčí, ředitelka Domova důchod
Termín 31. 12. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz