Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2005-68

RK-38-2005-68.doc  RK-38-2005-68pr1.doc  RK-38-2005-68pr2.doc  RK-38-2005-68pr3.tif
Číslo materiálu68
Číslo jednacíRK-38-2005-68
NázevNávrh smlouvy o partnertsví pro projekt "Cyklostezka Jihlava - Třebíč - Raabs"
Zpracoval J. Mattyašovská
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuV rámci iniciativy společenství EU Interreg IIIA byla Statutárním městem Jihlava podána žádost o partnerství při realizaci projektu "Cyklostezka Jihlava - Třebíč - Raabs" (dále jen "projekt", RK-38-2005-68, př. 3). Cílem projektu je zpracování projektové dokumentace k této cyklostezce. Do projektu se formou partnerství zapojilo město Jihlava, mikroregiony Třebíčsko, Moravskobudějovický, Rokytná - ekologický mikroregion, Loucko, Jemnický a Svazek obcí mikroregionu Černé Lesy. Vzhledem k tomu, že se některých jednání a plánování trasy účastnil i zástupce kraje Vysočina (Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje vysočina - Ing. R. Běhanová, později J. Mattyašovská), obrátilo se Statutární město Jihlava na kraj Vysočina se žádostí o deklaraci partnerství v tomto projektu.
Návrh řešení Jako jedno z východisek částečného řešení značné nezaměstnanosti dotčených mikroregionů a rozvoj spolupráce s příhraniční oblastí Rakouska spatřují jednotlivá města a obce v podpoře rozvoje cestovního ruchu. Území výše uvedených mikroregionů, přes které je trasa stanovena, je z hlediska cestovního ruchu velice atraktivním a realizací páteřní cyklotrasy bude zvýšeno využití turistického potenciálu v dotčených územích. Projekt rozšíří možnosti provozování šetrných forem cestovního ruchu a volnočasových aktivit. Vyhovuje rovněž novým trendům "zdravého" životního stylu.
Partnerství kraje Vysočina není spojeno s finanční spoluúčastí na realizaci projektu, bude spočívat v členství v pracovní skupině, která se bude v součinnosti se zhotovitelem podílet na zpracování uvedené dokumentace. Zapojením kraje Vysočina do projektu budou k partnerství motivovány i další subjekty kraje. Mapový poklad předběžného návrhu vedení trasy je přílohou tohoto materiálu (RK-38-2005-68, př.1). Návrh smlouvy o partnerství je obsahem přílohy RK-38-2005-68, př.2.
Dle ustanovení § 24 odst. 4 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, musí být smlouva o spolupráci mezi kraji nebo mezi krajem a obcí schválena zastupitelstvem kraje.
Statutární město Jihlava souhlasí se zněním smlouvy.
StanoviskaPředložený projekt je plně v souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina - dílčí cíl 1.4. Podpora rozvoje cestovního ruchu, opatření 1.4.3. Tvorba programů, projektů a propagace regionu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený projekt "Cyklostezka Jihlava - Třebíč - Raabs" je přínosem pro rozvoj dotčených regionů a doporučuje jej podpořit partnerstvím ze strany kraje Vysočina.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit Smlouvu o partnerství a vzájemné spolupráci za účelem realizace projektu "Cyklostezka Jihlava - Raabs - Třebíč" mezi krajem Vysočina a Statutárním městem Jihlava dle materiálu RK-38-2005-68, př. 2.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 15. 12. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz