Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2005-63

RK-38-2005-63.doc
Číslo materiálu63
Číslo jednacíRK-38-2005-63
NázevNávrh na řešení postupu při poskytování členského příspěvku RRAV
Zpracoval V. Kotrbová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je v současné době členem Zájmového sdružení právnických osob Regionální rozvojové agentury Vysočina (dále jen "RRAV").
Vstup kraje Vysočina do RRAV schválilo Zastupitelstvo kraje Vysočina na svém zasedání dne 20. 12. 2001 usnesením č. 082/07/01/ZK (Zastupitelstvo kraje schvaluje vstup kraje Vysočina do Regionální rozvojové agentury Vysočina, jako jednoho ze tří zakladatelů, s účinností ke dni 1. 1. 2002, a to pouze v případě splnění těchto podmínek 1. zastoupení v počtu minimálně čtyř zástupců kraje v předsednictvu RRAV, přičemž jeden z nich bude místopředsedou předsednictva, 2. zastoupení v počtu minimálně dvou zástupců v kontrolní komisi, přičemž jeden z nich bude předsedou kontrolní komise 3. zastoupení v počtu sedmi zástupců ve valném shromáždění, přičemž členové předsednictva a kontrolní komise jsou zároveň členy valného shromáždění 4. podíl kraje Vysočina na úhradě části provozních nákladů RRAV, který odpovídá procentuálnímu zastoupení zástupců kraje v předsednictvu RRAV, tj. pro rok 2002 max. 970000,- Kč 5. na 1. valném shromáždění za účasti kraje jako jednoho ze zakladatelů bude provedena změna stanov, si vyhrazuje, že nominaci zástupců kraje do předsednictva, kontrolní komise a valného shromáždění provádí vždy zastupitelstvo kraje, navrhuje za členy předsednictva RRAV tyto zástupce kraje: 1. Ing. Marie Černá, 2. RNDr. Miloš Vystrčil, 3. Ing. Tomáš Hermann, 4. Mgr. Věra Jourová, za členy kontrolní komise RRAV tyto zástupce kraje: 1. Ing. Anna Krištofová, 2. Vladimír Dolejš, za člena Valného shromáždění RRAV tohoto zástupce kraje: Ing. Václav Kodet).
Zastupitelstvo kraje Vysočina na svém jednání dne 31. 3. 2003 usnesením č. 080/02/2003/ZK jmenovalo členem předsednictva Ing. Václava Kodeta a členy kontrolní komise Jaromíra Baráka, Bohumila Kotlána (Zastupitelstvo kraje souhlasí se vstupem kraje Vysočina do Regionální rozvojové agentury Vysočina jako člena sdružení s účinností ke dni 25. 2. 2003; navrhuje za 5. člena předsednictva RRAV ing. Václava Kodeta; za členy kontrolní komise RRAV J. Baráka, B. Kotlána). Na svém jednání dne 17. 2. 2004 usnesením č. 052/01/2004/ZK Zastupitelstvo kraje Vysočina navrhlo Valnému shromáždění RRAV za člena předsednictva RNDr. Martina Černého za Mgr. Věru Jourovou (Zastupitelstvo kraje navrhuje Valnému shromáždění RRAV za člena předsednictva zastupujícího kraj Vysočina RNDr. Ing. Martina Černého (za Mgr. Věru Jourovou)).

V současné době jsou za kraj Vysočina členem předsednictva RRAV:
RNDr. Miloš Vystrčil, hejtman kraje
Ing. Marie Černá, náměstek hejtmana
Ing. Václav Kodet, náměstek hejtmana
Ing. Tomáš Hermann
RNDr. Ing. Martin Černý, MBA, vedoucí Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina
Členy kontrolní komise RRAV za kraj Vysočina jsou:
Bc. Jaromír Barák, zastupitel kraje
Vladimír Dolejš
Ing. Bohumil Kotlán, zastupitel kraje
Členy Valného shromáždění RRAV za kraj Vysočina jsou:
RNDr. Miloš Vystrčil, hejtman kraje
Ing. Marie Černá, náměstek hejtmana
Ing. Václav Kodet, náměstek hejtmana
Ing. Tomáš Hermann
RNDr. Ing. Martin Černý, MBA, vedoucí Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina
Bc. Jaromír Barák, zastupitel kraje
Vladimír Dolejš

Podle čl. VI odst. 2 Stanov Regionální rozvojové agentury Vysočina (dále jen "Stanovy") každý člen RRAV jmenuje a odvolává své delegáty do Valného shromáždění. Dle čl. V odst. 1 písm. b) Stanov mají všichni členové RRAV právo navrhovat kandidaturu svých zástupců do orgánů RRAV.
Podle čl. VII odst. 3 písm. c) Stanov patří do výlučné pravomoci Valného shromáždění volba a odvolávání členů předsednictva a kontrolní komise.
Návrh řešení Ing. Tomáš Hermann přestal být členem Zastupitelstva kraje Vysočina, nemá tudíž ke kraji Vysočina žádný přímý vztah, proto se navrhuje ho odvolat a jmenovat místo něj jiného zástupce kraje Vysočina do Valného shromáždění RRAV a navrhnout Valnému shromáždění RRAV zvolit jako člena předsednictva RRAV za kraj Vysočina ... .
Pan Vladimír Dolejš již také není členem Zastupitelstva kraje Vysočina, nemá tudíž ke kraji Vysočina žádný přímý vztah, proto se navrhuje ho odvolat a jmenovat místo něj jiného zástupce kraje Vysočina do Valného shromáždění RRAV a navrhnout Valnému shromáždění RRAV zvolit jako člena kontrolní komise ...
Vzhledem k vysoké vytíženosti .... , člena ..., Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje odvolat ...a jmenovat místo něj ....do Valného shromáždění RRAV a navrhnout Valnému shromáždění RRAV zvolit jako člena ... za kraj Vysočina ... .
Vzhledem k tomu, že nejbližší zasedání Valného shromáždění RRAV se uskuteční až v únoru 2006, nebude dříve možné jmenovat nové členy předsednictva a kontrolní komise, ORR navrhuje odvolat členy Valného shromáždění RRAV za kraj Vysočina a člena kontrolní komise za kraj Vysočina s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění RRAV.
Podle ustanovení § 35 odst. 2 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je zastupitelstvu kraje vyhrazeno rozhodovat o účasti v již založených právnických osobách.
Usnesením č. 082/07/01/ZK si Zastupitelstvo kraje Vysočina vyhradilo provádění nominací zástupců kraje do předsednictva, kontrolní komise a valného shromáždění.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje
( odvolat z Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina Ing. Tomáše Hermanna, Vladimíra Dolejše, .........................a to s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina;
( navrhnout Valnému shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina:
- odvolat člena předsednictva Regionální rozvojové agentury Vysočina ........................;
- zvolit za člena předsednictva Regionální rozvojové agentury Vysočina za kraj Vysočina .........................................;
- odvolat z kontrolní komise Regionální rozvojové agentury Vysočina ...........................;
- zvolit za člena kontrolní komise Regionální rozvojové agentury Vysočina za kraj Vysočina ...........................
Odpovědnost ORR
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz