Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2005-48

RK-38-2005-48.doc  RK-38-2005-48pr1.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíRK-38-2005-48
NázevZakázka kraje "Podpora talentované mládeže ve sportovních oddílech kopané v kraji Vysočina"
Zpracoval J. Burda, I. Dvořáková
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuUsnesením Zastupitelstva kraje Vysočina č. 0451/07/2005/ZK ze dne 18. 10. 2005 byl odbor školství, mládeže a sportu společně s odborem sekretariátu hejtmana, ekonomickým odborem a odborem majetkovým pověřen realizací projektu na podporu talentované mládeže ve sportovních oddílech kopané v kraji Vysočina.
Návrh řešení Na základě posouzení předloženého projektu, porovnání cenové nabídky a vyjádření souhlasu ostatních fotbalových klubů na Vysočině o jejich zastupování při jednání s krajem Vysočina, došel odbor školství, mládeže a sportu k závěru, že v plném rozsahu je schopen realizovat projekt na podporu talentované mládeže ve sportovních oddílech kopané v kraji Vysočina pouze sportovní oddíl kopané FC Vysočina Jihlava a.s. FC Vysočina Jihlava a.s. je jako největší fotbalový klub Vysočiny schopen zajistit pro žákovské a dorostenecké talenty v kopané :
* požadované tréninkové a rehabilitační zázemí (mimo jiné i tři travnatá hřiště, dvě s umělým trávníkem III. generace)
* odborné vedení talentovaných žáků a dorostenců 23 vyškolenými trenéry a realizačními pracovníky klubu
* jako jediný klub z Vysočiny účast v nejvyšších žákovských a dorosteneckých soutěžích v České republice
Odbor školství, mládeže a sportu v rámci zjišťovacího poptávkového řízení oslovil tři fotbalové kluby a obdržel nabídku realizace zakázky od fotbalového klubu SFK VRCHOVINA, Nové Město na Moravě za cenu 1.630.000,- Kč (1.025.000,- Kč na žáky a 605.000,- Kč na dorost) a to zpracovanou pouze v okresním měřítku (v krajském měřítku by tedy cena byla cca 5x vyšší) a od FC Vysočina Jihlava a.s., zpracovanou z celokrajského pohledu za cenu 3.000.000,- Kč (1.400.000,- Kč na žáky a 1.600.000,- Kč na dorost). Vzhledem k tomu, že cenová kalkulace a nabídka FC Vysočina Jihlava, a.s. je zpracována v celokrajském měřítku a v některých částech je cenová kalkulace výrazně nižší než druhá nabídka, je splněna podmínka zákona č.40/2004 Sb. o veřejných zakázkách a Pravidel pro zadávání veřejných zakázek a zakázek kraje Vysočina na zadání předmětu zakázky za cenu obvyklou v místě plnění.
Na základě těchto skutečností rozhodl hejtman kraje o přímém přidělení výše zmiňované zakázky fotbalovému klubu FC VYSOČINA JIHLAVA a.s. Uzavření smlouvy bude ze strany kraje Vysočina podmíněno zajištěním finančního krytí tzv. "B" licencí trenérů mládeže v dalších klubech kraje Vysočina a nákupem fotbalových míčů pro ostatní kluby zabezpečující výchovu talentované mládeže v kopané na Vysočině.
Vzhledem k tomu, že přidělená zakázka řeší komplexně podporu talentovaných žáků i dorostenců (oproti původně předloženým cenovým kalkulacím), dojde k úspoře nákladů (díky společnému zabezpečování některých aktivit). Navrhujeme přidělit na schválenou zakázku částku 1.700.000,- Kč. Vzhledem ke svému rozsahu navrhovaná zakázka také jako jediná splňuje usnesení zastupitelstva kraje č. 0451/07/2005/ZK ze dne 18. 10. 2005.
StanoviskaMajetkový odbor - ing. Strnadová
Zakázka kraje je zadána v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 25. 1. 2005.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí hejtmana kraje o zadání zakázky "Podpora talentované mládeže ve sportovních oddílech kopané v kraji Vysočina" FC VYSOČINA JIHLAVA a.s., Jihlava, Jiráskova 69,
PSČ 586 01.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín do konce roku 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz