Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2005-33

RK-38-2005-33.doc  RK-38-2005-33pr1.doc
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-38-2005-33
NázevStavební záměr "Domov mládeže Jihlava - Rekonstrukce kuchyně"
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář, Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuDomov mládeže Jihlava v objektu na Žižkově ulici zajišťuje mimo ubytování studentů středních škol také jejich stravování, stravování dalších, v domově neubytovaných studentů a dalších cizích strávníků. Kuchyně stravovacího provozu nevyhovuje hygienickým požadavkům a většina technologického zařízení kuchyně je na pokraji životnosti. Stravovací provoz je jedním ze stěžejních v Jihlavě a bude dále pro potřeby zajištění stravování studentů využíván.
Návrh řešení Radě kraje je předkládán v materiálu RK-38-2005-33 př. 1 stavební záměr navrhující provedení celkové rekonstrukce kuchyně stravovacího provozu a přístavby pro umístění sociálního zázemí pro zaměstnance a umývárny provozního nádobí. Provedení rekonstrukce je nutné pro další provoz z hlediska splnění hygienických předpisů a zajištění vybavení kuchyňskými technologickými sestavami na odpovídající úrovni.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru. V případě schválení stavebního záměru OM zajistí v roce 2006 projektovou přípravu stavby (za předpokladu schválení návrhu rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006, kde je uvedená stavba kryta ve výši 2 mil. Kč).
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu doporučuje schválit předložený stavební záměr. S poskytováním stravovacích služeb Domovem mládeže Jihlava se počítá i po ukončení demografického poklesu žáků středních škol. Na zařízení se stravují žáci Gymnázia Jihlava, ISŠ stavební Jihlava, SOŠ K. Světlé Jihlava pracoviště Telečská, Škola ekonomiky a cestovního ruchu Jihlava, SOŠ Farmeko Jihlava, Gymnázium AD Fontes Jihlava, VOŠ a SOŠ sociální Jihlava. Zařízení současně poskytuje ubytování a celodenní stravování pro 371 žáků středních škol Jihlavy. Naprostá většina ubytovaných i stravovaných jsou žáky středních škol zřizovaných krajem Vysočina.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "Domov mládeže Jihlava - Rekonstrukce kuchyně" dle materiálu
RK-38-2005-33, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 6. 12. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz