Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2005-19

RK-38-2005-19.doc  RK-38-2005-19pr1.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-38-2005-19
NázevStavební záměr "Domov důchodců Proseč Obořiště - Vestavba podkroví hájovna"
Zpracoval E. Jozífek, J. Bína, M. Brož
Předkládá P. Kolář, V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuDomov důchodců Proseč Obořiště ke své činnosti využívá bývalý zámecký areál. Jedním z objektů v areálu je i objekt "bývalé hájovny". V uplynulých letech byl objekt postupně rekonstruován. Byla vymístěna prádelna a provedeny rekonstrukce dvou podlaží na ubytovací kapacity. Provedené stavební úpravy byly realizovány tak, že umožňují pokračovat v rekonstrukci objektu další etapou, jejímž předmětem je zřízení dalších ubytovacích prostor v mansardové nástavbě objektu. Vybudováním nových ubytovacích kapacit bude možné snížit počty klientů v pokojích v budově zámku.
Návrh řešení Radě kraje je předkládán v materiálu RK-38-2005-19 př. 1 stavební záměr navrhující odstranění stávajícího valbového zastřešení objektu a vybudování nového zastřešení mansardovou konstrukcí. Toto řešení umožní pro potřeby zřízení ubytovacích kapacit využít prostor podkroví objektu. Současně bude dokončena výtahová šachta a osazen výtah, který zajistí bezbariérovou obsluhu všech tří podlaží objektu.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru. Pro naplnění termínů realizace uvedené stavby je potřebné zajistit v rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2006 odpovídající rozpočtové krytí. Z tohoto důvodu dále návrh usnesení předpokládá zařadit stavbu do návrhu rozpočtu pro rok 2006.
StanoviskaOdbor sociálních věcí a zdravotnictví doporučuje realizovat akci "Vestavba podkroví hájovny" v Domově důchodců Proseč Obořiště v souladu s uvažovaným časovým plánem. Bližší zdůvodnění záměru je obsaženo v matriálu RK-38-2005-19 př. 1 v části zdůvodnění akce.
Ekonomický odbor:
V případě odsouhlasení stavebního záměru bude třeba akci zapracovat do konečné verze návrhu rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006. Stav položky Nespecifikovaná rezerva po této úpravě by byl 103 675 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* stavební záměr "Domov důchodců Proseč Obořiště - Vestavba podkroví hájovna" dle materiálu RK-38-2005-19 př. 1;
* zařazení akce "Domov důchodců Proseč Obořiště - Vestavba podkroví hájovna" do návrhu rozpočtu kraje Vysočina na rok 2006, kapitola Nemovitý majetek, položka Investice v sociálních věcech ve výši 5,8 mil. Kč a snížení položky Reserva kraje v návrhu rozpočtu o stejnou částku.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 6. 12. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz