Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2005-29

RK-37-2005-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-37-2005-29
NázevVyhlášení sportovce kraje Vysočina za rok 2005
Zpracoval9 Vyhlášení sportovce kraje Vysočina za rok 2005 pro: jednání rady kraje č. 37/2005 dne 22. 11. 2005 zpracovali: J. Kučera, V. Prokop předkládají: J. Kučera, Z. Ludvík Popis problému: Sportovní komise Rady kraje Vysočina předkládá návrh pro vyhláše
Předkládá29
Počet příloh
Popis problémuSportovní komise Rady kraje Vysočina předkládá návrh pro vyhlášení ankety "Sportovec kraje Vysočina 2005". Jedná se o již tradiční záležitost, která byla projednávána na několika zasedáních sportovní komise a komise pro sport a volný čas. Navazuje na úspěšnou anketu "Sportovec kraje Vysočina 2002", "Sportovec kraje Vysočina 2003" a "Sportovec kraje Vysočina 2004". Minulé ročníky byly uspořádány ve spolupráci s agenturou ParolaArt, s.r.o. Agentura získala v těchto letech na pořádání akce finanční dotaci kraje Vysočina.
Návrh řešení Vyhlášením ankety Sportovec kraje Vysočina se zdůrazní stmelující prvek a soudržnost nejen sportovní veřejnosti všech pěti okresů kraje, ale především zájem kraje jako instituce o volnočasové aktivity zaměřené na sport. Vyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina 2005 by mělo následovat po okresních kolech a do samotného procesu hodnocení a nominací by měla být vtažena i široká veřejnost kraje, která by mohla prostřednictvím jednotlivých okresních deníků navrhovat své favorizované sportovce celokrajské působnosti.


Vyhlašované kategorie /návrh/:
- jednotlivci - mládež, dospělí, senioři nad 50 let
- kolektivy
- zdravotně postižení
- cvičitelé, trenéři.
- nejlepší sportovec zvolený občany - "čtenářská anketa" v kategoriích kolektiv a jednotlivci

V každé kategorii členové komise vyhodnotí pořadí na 1. - 10. místě. Výsledky zpracuje a vyhlásí pořádající agentura.

Vyhodnocení /návrh/:
Sportovní komise doporučuje vyhlásit anketu ve dvou rovinách:
- čtenářská: využití vlastních novin Kraj Vysočina a regionálního tisku ve všech okresech kraje Vysočina
- odborná: hodnotitelská komise složená ze zástupců Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina (5 členů), mediálních partnerů (5 členů), zástupců sportovních organizací (5 členů) a zástupce Krajského úřadu kraje Vysočina (1 člen).

Oddělení mládeže a sportu zajistí organizační stránku zahájení ankety a její vyhodnocení. Oddělení vnějších vztahů odboru sekretariátu hejtmana bude spolupracovat v oblasti zajištění odpovídající propagace ankety a informovanosti veřejnosti o anketě. Dále smluvně zajistí uspořádání slavnostního galavečeru, na kterém budou vyhlášeny výsledky ankety "Sportovec Vysočiny 2005" (v předpokládaném termínu - 9. března 2006).
StanoviskaKomise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina:
Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina usnesením č. 011/05/2005/Ksvč doporučuje Radě kraje Vysočina vyhlásit anketu Sportovce kraje Vysočina 2005 a nominuje do hodnotící komise A. Nováčka, J. Skočdopole, P. Stočka, J. Kučeru a Z. Kopeckého.

Odbor sekretariátu hejtmana:
Odbor sekretariátu hejtmana, oddělení vnějších vztahů, souhlasí s uspořádáním ankety Sportovec roku kraje Vysočina 2005 a bude se aktivně podílet na její propagaci.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
vyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina 2005 dle předloženého návrhu a jmenuje hodnotící komisi ve složení:

* komise pro sport a volný čas - A. Nováček, J. Skočdopole, P. Stoček, J. Kučera, Z. Kopecký;
* zástupci sportovních organizací - V. Kučera (ČSTV), O. Bína (ČSTV), Z. Homoláč (Sokol), E. Hegerová (ASPV), J. Veverka (ČSS ČR);
* zástupci mediálních partnerů - 2x Jihlavské listy, Deník Vysočina, Čro Region, Mladá Fronta Dnes;
* zástupce Krajského úřadu kraje Vysočina - Bc. Jan Burda;
* tajemník komise - Mgr. Vilibald Prokop.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, odbor sekretariátu hejtmana
Termín říjen 2005 - březen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz