Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2005-25

RK-37-2005-25.doc  RK-37-2005-25pr1.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-37-2005-25
NázevMetodika poskytování příspěvku na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách
Zpracoval J. Burda
Předkládá Z Ludvík
Počet příloh
Popis problémuV kraji Vysočina probíhá během roku řada mistrovství ČR, Evropy a světa v nejrůznějších sportech. Pořadatelé těchto mistrovství žádají kraj Vysočina o podporu prostřednictvím oddělení mládeže a sportu, sekretariátu hejtmana, rady kraje nebo grantového programu Jednorázové akce.
Návrh rozpočtu na rok 2006 počítá v rámci dalších možných požadavcích odboru školství s částkou 500 tis. Kč na podporu organizátorů mistrovství ČR, Evropy a světa v kraji Vysočina. Pro případné rozdělení těchto finančních prostředků je nutné schválit metodiku.
Návrh řešení V příloze č. 1 materiálu RK-37-2005-25 předkládáme návrh Metodiky poskytování příspěvku na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. Metodika vychází z podmínek každoročně vyhlašovaného grantového programu Jednorázové akce. Tento grantový program (kde se pořadatelé sportovních mistrovství ucházejí o podporu zároveň s nejrůznějšími akcemi obcí a dalších organizací) je v současné době jedinou možností jak tyto akce podpořit - žadatelé se proto často obrací s žádostmi o podporu jednotlivě na OŠMS, OSH nebo přímo na radu kraje. Cílem této metodiky je snaha o systémovou podporu významných sportovních podniků na Vysočině.
StanoviskaKomise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina
doporučuje Radě kraje Vysočina usnesením č. 013/06/2005/Ksvč schválit Metodiku na dofinancování evropských projektů, Metodiku poskytování příspěvku na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách a Metodiku poskytování příspěvku na účast na mistrovství ČR Evropy a světa ve sportovních disciplínách.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Metodiku poskytování příspěvku na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách dle materiálu RK-37-2005-25, př. 1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz