Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2005-15

RK-37-2005-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-37-2005-15
NázevZUŠ Žďár nad Sázavou - finanční příspěvek v rámci neprofesionálního umění
Zpracoval J. Panáčková
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuRada kraje Vysočina svým usnesením č. 1387/36/2004/RK ze dne 19. 10. 2004 schválila Pravidla Rady kraje Vysočina pro poskytování finančních příspěvků v oblasti neprofesionálního umění (dále jen "pravidla").
Dne 7. 10. 2005 byla mezi krajem Vysočina a Základní uměleckou školou Františka Drdly ve Žďáru nad Sázavou uzavřena Smlouva o poskytnutí finančního příspěvku v oblasti neprofesionálního umění na částečnou úhradu nákladů spojených s účastí tanečního souboru při ZUŠ ve Žďáru nad Sázavou na národní přehlídce scénického tance mládeže a dospělých, která se uskutečnila ve dnech 27. - 30. října 2005 v Jablonci nad Nisou.
Návrh řešení ZUŠ ve Žďáru nad Sázavou zaslalo vyúčtování nákladů a podle předložených kopií účetních dokladů mu náleží v souladu s pravidly a smlouvou finanční příspěvek ve výši 6 248,- Kč. Finanční prostředky na poskytnutí příspěvku jsou zahrnuty v rozpočtu kapitoly Kultura ORJ 4000na rok 2005.
ZUŠ Žďár nad Sázavou je příspěvkovou organizací kraje Vysočina. Odbor kultury navrhuje radě kraje poskytnutí finančního příspěvku podle bodu 4 článku 7 pravidel a změnu závazného ukazatele - příspěvku na provoz pro příspěvkovou organizaci Základní uměleckou školu Františka Drdly ve Žďáru nad Sázavou.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením v rámci kapitoly Kultura.
Odbor školství, mládeže a sportu nemá k předloženému materiálu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* poskytnutí finančního příspěvku z kapitoly Kultura ve výši 6 248,- Kč Základní umělecké škole Františka Drdly, Doleželovo nám. 4, Žďár nad Sázavou na částečnou úhradu nákladů spojených s účastí tanečního souboru na národní přehlídce v Jablonci nad Nisou;
* změnu závazného ukazatele - příspěvku na provoz Základní umělecké školy Františka Drdly ve Žďáru nad Sázavou o výše uvedenou částku.
Odpovědnost obor kultury a památkové péče, odbor školství, mládeže a sportu
Termín listopad 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz