Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2005-16

RK-36-2005-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-36-2005-16
NázevVeřejné osvětlení komunikace M. Curieových Třebíč
Zpracoval P.Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem veřejného osvětlení komunikace Manželů Curieových v Třebíči skládající se mimo jiné z 23 ks výložníkových osvětlovacích sloupů, 24 ks sadových světel. Provozovatelem zařízení je příspěvková organizace SPŠ technická a SOU technické M. Curieových Třebíč, která má toto zařízení ve správě. V období několika uplynulých let proběhla řada jednání se zástupci Města Třebíče za účelem převodu veřejného osvětlení do majetku Města Třebíče. Tato jednání nebyla úspěšná. Zastupitelstvo města Třebíče na svém zasedání dne 29. 9. 2005 vyslovilo souhlas s nabytím veřejného osvětlení do vlastnictví Města Třebíče, za předpokladu jeho uvedení do stavu bez závad ze strany kraje Vysočina. Dle platné revizní zprávy není toto veřejné osvětlení, z hlediska bezpečnosti, schopné provozu.
Návrh řešení Odbor majetkový zadal vypracování projektové dokumentace na rekonstrukci veřejného osvětlení, protože dílčí opravy nejsou možné. Dle rozpočtu projektové dokumentace činí náklady na rekonstrukci cca 1 600 tis. Kč s DPH.
Návrh OM předpokládá vyslovení souhlasu rady kraje s odpojením osvětlení na komunikaci M. Curieových v Třebíči. Dalším provozováním veřejného osvětlení ve stávajícím stavu by mohlo dojít k vážnému úrazu elektrickým proudem.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s odpojením veřejného osvětlení na komunikaci Manželů Curieových v Třebíči.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín listopad 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz