Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2005-15

RK-36-2005-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-36-2005-15
NázevDarování nemovitostí v k. ú. Nový Jimramov a obci Nový Jimramov
Zpracoval Z. Ošmerová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový obdržel dopis od ředitele Střední odborné školy a Středního odborného učiliště lesnického, dopravního a služeb, Ing. Miroslava Slámy se žádostí o vyřešení nakládání s majetkem Vysočiny v obci Nový Jimramov, který má škola ve správě.
Jedná se o pozemek par. č. st. 128 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 479 m2, na kterém se nachází budova č. p. 30 - objekt k bydlení a pozemek par. č. 75/4 - ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 676 m2. Pozemky jsou vedeny Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Žďár nad Sázavou na listu vlastnictví č. 105 pro k. ú. a obec Nový Jimramov. Pozemek par. č. 75/4 se nachází kolem budovy č. p. 30 a jeho součástí jsou studny a jímka odpadních vod.
Budova je v současné době využívána jako turistická ubytovna, kterou škola využívá na sportovní aktivity žáků (pouze několik týdnů k zimnímu lyžařskému výcviku a cyklistickému výcviku v období jarním nebo podzimním) a k občasným pronájmům. Vybavení budovy je velice jednoduché, stavba není napojena na veřejnou kanalizaci a v budoucnu by vyžadovala značné náklady na úpravy a provoz, proto vedení školy doporučuje nemovitosti nabídnout k prodeji.
O koupi výše uvedených nemovitostí v k. ú. Nový Jimramov projevil zájem Ivo Fiala, bytem Sportovní 578, Nové Město na Moravě, který svým dopisem inicioval vedení školy k nabídce prodeje a Ing. Miroslav Kadeřávek, bytem Věcov 25, 592 44, který se o záměru dozvěděl a telefonicky se obrátil na odbor majetkový se žádostí o evidování svého zájmu o koupi nemovitostí.
Dle článku III odst. 1) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina byl zaslán dopis starostovi obce Nový Jimramov se žádostí o vydání stanoviska obce, zda by obec výše uvedené nemovitosti mohla využít pro veřejně prospěšné účely. V odpovědi je uvedeno, že obec Nový Jimramov má zájem o využití turistické ubytovny ke zřízení obecní knihovny, společenské místnosti, volební místnosti, internetové místnosti a v prvním poschodí k vybudování bytu pro začínající mladé rodiny s dětmi. Dále uvádí, že budova byla dříve historickým majetkem obce.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje darovat pozemek par. č. st. 128 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 479 m2, na kterém se nachází budova č. p. 30 - objekt k bydlení a pozemek par. č. 75/4 - ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 676 m2 v k. ú. a obci Nový Jimramov do vlastnictví obce Nový Jimramov. Tento postup je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť převod (bezúplatný) pozemku do vlastnictví obce Nový Jimramov je odůvodněn využitím darovaného pozemku pro veřejné účely.
Záměr darovat pozemek par. č. st. 128 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 497 m2, na kterém se nachází budova č. p. 30 - objekt k bydlení a pozemek par. č. 75/4 - ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 676 m2 do v k. ú. a obci Nový Jimramov je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30 dnů na úřední desce krajského úřadu.
Ve smyslu ust. § 35 odst. 2 písm. k) zákona č. 129/2000 Sb. bude v souvislosti s realizací darovací smlouvy dodatkem ke zřizovací listině změněn rozsah majetku svěřeného do správy příspěvkové organizace Střední odborné školy a Středního odborného učiliště lesnického, dopravního a služeb, Na Bělisku 295, Nové Město na Moravě.
Návrh usnesení předpokládá schválení zveřejnění záměru darovat nemovitý majetek kraje a doporučení zastupitelstvu kraje darovat pozemek par. č. st. 128 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 479 m2, na kterém se nachází budova č. p. 30 - objekt k bydlení a pozemek par. č. 75/4 - ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 676 m2 v k. ú. a obci Nový Jimramov do vlastnictví obce Nový Jimramov.
StanoviskaKladné stanovisko spravující organizace.
OŠMS souhlasí s převodem nemovitostí.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru darovat pozemek par. č. st. 128 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 479 m2, na kterém se nachází budova č. p. 30 - objekt k bydlení a pozemek par. č. 75/4 - ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 676 m2 v k. ú. a obci Nový Jimramov do vlastnictví obce Nový Jimramov a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování pozemku par. č. st. 128 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 479 m2, na kterém se nachází budova č. p. 30 - objekt k bydlení a pozemek par. č. 75/4 - ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 676 m2 v k. ú. a obci Nový Jimramov do vlastnictví obce Nový Jimramov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz