Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2005-39

RK-35-2005-39.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-35-2005-39
NázevFond Vysočiny - Vyúčtování projektu "Rozdělení knihovny a IC"
Zpracoval J. Panáčková
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuV rámci grantového programu "Líbí se nám v knihovně" byla uzavřena mezi krajem Vysočina a Obcí Uhelná Příbram Smlouva o poskytnutí podpory FV 104/104/05 na projekt "Rozdělení knihovny a IC" s dobou realizace do 30. 9. 2005. Dne 17. 10. 2005 byla odboru kultury a památkové péče doručena Závěrečná zpráva a vyúčtování poskytnuté podpory. Při kontrole předložených kopií prvotních dokladů bylo zjištěno, že úhrada celkových nákladů ve výši 22 491,- Kč byla provedena dne 11. října 2005. Tím došlo k porušení ustanovení bodu e) článku V. Základní povinnosti příjemce podpory, kde je uvedeno: "Prokázat úhradu celkových nákladů projektu, a to buď výpisem ze svého bankovního účtu nebo svými pokladními doklady, přičemž úhrada musí být provedena nejpozději do doby ukončení realizace projektu".
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče po provedené kontrole vyúčtování v souladu s ustanovením článku 6. Metodiky pro garanty "Garant ověří a vyhodnotí údaje týkající se závěrečného vyúčtování podpory z Fondu Vysočiny a kontroluje plnění jednotlivých smluv o poskytnutí podpory. V případě nesrovnalostí mezi uzavřenou smlouvou a realizovaným plněním předkládá garant tyto nesrovnalosti k řešení radě kraje" navrhuje odstoupit od uzavřené Smlouvy o poskytnutí podpory ze dne 18. 7. 2005.
StanoviskaPrávní stanovisko:
Realizace projektu proběhla v rozporu s uzavřenou smlouvou o poskytnutí podpory, což je podstatným porušením smlouvy a důvodem k odstoupení kraje od smlouvy o poskytnutí podpory podle článku VI. odst. 2 smlouvy.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
odstoupení kraje od Smlouvy o poskytnutí podpory č. FV 104/104/05 uzavřené s obcí Uhelná Příbram na realizaci projektu "Rozdělení knihovny a IC" v rámci grantového programu "Líbí se nám v knihovně".
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín listopad 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz