Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2005-29

RK-33-2005-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-33-2005-29
NázevFond Vysočiny - Vyúčtování projektu "Čtení je nejlepší formou učení"
Zpracoval J. Panáčková
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuV rámci grantového programu "Líbí se nám v knihovně" byla uzavřena mezi krajem Vysočina a Obcí Nová Říše Smlouva o poskytnutí podpory FV 049/104/05 na projekt "Čtení je nejlepší formou učení" s dobou realizace do 31. 8. 2005. Dne 9. 9. 2005 byla odboru kultury a památkové péče doručena Závěrečná zpráva a vyúčtování poskytnuté podpory. Jelikož podání vykazovalo nedostatky, spočívající v tom, že nebyly doloženy kopie dokladů potvrzujících úhradu všech předložených výdajů na realizaci projektu, vyzval odbor kultury a památkové péče Příjemce podpory o doplnění vyúčtování. To bylo odboru kultury a památkové péče doručeno dne 6. 10. 2005. Při kontrole bylo zjištěno, že úhrada všech výdajů v celkové hodnotě 70 000,- Kč byla provedena ve dnech 21. a 23. září. Tím došlo k porušení ustanovení bodu e) článku V. Základní povinnosti příjemce podpory, kde je uvedeno: "Prokázat úhradu celkových nákladů projektu, a to buď výpisem ze svého bankovního účtu nebo svými pokladními doklady, přičemž úhrada musí být provedena nejpozději do doby ukončení realizace projektu".
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče po provedené kontrole vyúčtování v souladu s ustanovením článku IX. bodu 6. Metodické příručky pro garanty "Garant ověří a vyhodnotí údaje týkající se závěrečného vyúčtování podpory z Fondu Vysočiny a kontroluje plnění jednotlivých smluv o poskytnutí podpory. V případě nesrovnalostí mezi uzavřenou smlouvou a realizovaným plněním předkládá garant tyto nesrovnalosti k řešení radě kraje" navrhuje neposkytnout obci Nová Říše finanční podporu ve výši 49 000,- Kč dohodnutou ve Smlouvě o poskytnutí podpory z FV ze dne 14. 7. 2005.
StanoviskaPrávní stanovisko:
Realizace projektu proběhla v rozporu s uzavřenou smlouvou o poskytnutí podpory, což je podstatným porušením smlouvy a důvodem k odstoupení kraje od smlouvy o poskytnutí podpory podle článku VI. odst. 2 smlouvy.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
odstoupení kraje od Smlouvy o poskytnutí podpory č. FV 049/104/05 uzavřené s obcí Nová Říše na realizaci projektu "Čtení je nejlepší formou učení" v rámci grantového programu "Líbí se nám v knihovně".
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín říjen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz