Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2005-15

RK-33-2005-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-33-2005-15
NázevStavba chodníku v k. ú. a obci Pokojovice
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Pokojovice se žádostí o vydání souhlasu s rekonstrukcí autobusové zastávky na silnici III/40513 v k. ú. a obci Pokojovice. Tato stavba představuje výstavbu zastávkového pruhu a chodníku a zasáhne mimo jiné do pozemku par. č. 408 v k. ú. a obci Pokojovice, který je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona 157/2000 Sb. O přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč. Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Třebíč je pozemek veden na LV č. 266 pro uvedené k. ú. a obec. Obec Pokojovice počítá po dokončení stavby s majetkoprávním vypořádáním na základě geometrického plánu, vyhotoveného na náklady obce.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s rekonstrukcí zastávek na pozemku par. č. 408 v k. ú. a obci Pokojovice za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Třebíč.
Pro sjednocení vlastníka silnice a vlastníka stavby zastávkového pruhu je třeba převést do vlastnictví kraje, neboť zastávkový pruh je na základě § 12 odst. 1a) zákona 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů součástí silnice. Pokud by došlo dle geometrického zaměření k zastavění části uvedeného pozemku chodníkem, bylo by vhodné rovněž sjednotit vlastníka pozemku a vlastníka stavby chodníku formou darování části pozemku par. č. 408 v k. ú. Pokojovice obci Pokojovice.
Usnesení předpokládá vyslovení souhlasu se stavbou zastávkového pruhu a chodníku, schválení zveřejnění záměru darování chodníkem zastavěné části pozemku par. č. 408 v k. ú. a obci Pokojovice, doporučení zastupitelstvu kraje schválit darování chodníkem zastavěné části pozemku par. č. 408 v k. ú. a obci Pokojovice obci Pokojovice a doporučení zastupitelstvu kraje schválit přijetí daru stavby zastávkového pruhu na silnici III/40513 v obci Pokojovice.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč vyjádřila svůj souhlas se stavbou dne 12. 9. 2005.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou zastávkového pruhu a chodníku na pozemku par. č. par. č. 408 v k. ú. a obci Pokojovice;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Pokojovice část pozemku par. č. 408 v k. ú. a obci Pokojovice, zastavěnou chodníkem a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit:
* darování části pozemku par. č. 408 v k. ú. a obci Pokojovice zastavěné chodníkem do vlastnictví obce Pokojovice;
* přijetí daru stavby zastávkového pruhu na silnici III/40513 v obci Pokojovice od obce Pokojovice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz