Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2005-14

RK-33-2005-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-33-2005-14
NázevFinancování odvedení dešťových vod ze silnice II/132 ve městě Počátky, místní části Leskovec
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuV roce 2004 požádalo město Počátky kraj Vysočina o finanční pomoc na provedení kanalizace v místní části Leskovec. Jednalo se o zatrubnění strouhy, vedoucí přes zahradu ve vlastnictví paní Lucie Michajlovové. Do strouhy je svedena voda z přilehlých pozemků a je do ní napojen i propustek pod silnicí, který svádí dešťovou vodu ze silnice II/132. Na základě místního šetření bylo dohodnuto, že město zajistí realizaci zatrubnění a kraj Vysočina se bude finančně podílet na provedení kanalizace ve výši 50% z celkových nákladů. Nově provedená kanalizace DN 300 v délce cca 70 m byla zaústěna do obecního rybníka a odboru majetkovému předloženo vyúčtování akce.
Návrh řešení Návrh přepokládá uhradit 50 % nákladů stavby ve výši 31 837,- Kč. OM navrhuje krýt tuto akci zařazením nové akce "II/132 Leskovec - kanalizace" do přílohy M4. Výdaje budou kryty vnitřním rozpočtovým opatřením v rámci stávající výše kapitoly Nemovitý majetek, položky Investice v dopravě, která je rozepsána v příloze M4.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s návrhem řešení, tj. krýt tuto akci z prostředků kapitoly Nemovitý majetek, příloha M4 Investice v dopravě.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařazením akce "II/132 Leskovec - kanalizace" do přílohy M4, rozepisující položku Investice v dopravě kapitoly Nemovitý majetek, s tím, že výdaje na tuto akci ve výši 31 837,- Kč budou kryty vnitřním rozpočtovým opatřením v rámci schválené výše položky.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín říjen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz