Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2005-18

RK-32-2005-18.doc  RK-32-2005-18pr1.xls  RK-32-2005-18pr2.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-32-2005-18
NázevPrůběžná informace o investičních záměrech příspěvkových organizací v sociální oblasti
Zpracoval: M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuOdbor sociálních věcí a zdravotnictví ve spolupráci s odvětvovým radní mapuje investiční potřeby příspěvkových zřizovaných na úseku sociálních služeb s cílem sestavit souhrn investic, jejichž provedení považuje za potřebné a stanovit pořadí jejich realizace. Z toho důvodu předkládáme materiál s průběžnou informací o projednávání střednědobých investičních záměrů kraje Vysočina v sociální oblasti na nejbližší tři roky a s výhledem dále. Tento materiál se týká investičních záměrů týkajících se nemovitého majetku ve všech domovech důchodců a ústavech sociální péče, zřizovaných krajem Vysočina.
Majetkový odbor Krajského úřadu kraje Vysočina postupně předkládá ke schválení Radě kraje Vysočina jednotlivé investiční záměry tak, aby na základě jejich schválení získaly zadání k zahrnutí některých investičních akcích do rozpočtu roku 2006. Předkládané záměry navazují na obsah tohoto přehledu.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí a zdravotnictví se spolu s majetkovým odborem krajského úřadu kraje Vysočina seznámil se stavem všech budov jednotlivých domovů důchodců a ústavů sociální péče. Společně jsou na základě zjištěné připravenosti a potřebnosti vybrány a projednány akce, které mohou být v případě schválení příslušných záměrů radou kraje realizovány v roce 2006.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví pokládá za vhodné dát radě kraje průběžnou informaci, z níž získá představu o investičních záměrech u všech zařízení působících v rámci kraje Vysočina v sociální oblasti před předkládáním konkrétních materiálů zpracovaných majetkovým odborem ve vztahu k jednotlivým akcím. Cílem předložení tohoto materiálu je poskytnout pomocný podklad pro projednávání konkrétních záměrů a pro případnou diskuzi k předmětné problematice. Informace o těchto investičních záměrech jsou uvedeny v materiálech RK-32-2005-18, př. 1 a RK-32-2005-18, př. 2. Jedná se o průběžnou informaci, a proto budeme materiál na základě zvážení možností jednotlivých zařízení a zpracování studií ve vybraných případech doplňován, popřípadě dojde k vypuštění některých záměrů. Po ukončení tohoto procesu předpokládáme předložení výsledného materiálu s možnými variantami investiční koncepce do budoucna.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
komplexní průběžnou informaci o zamýšlených investičních záměrech na roky 2006 - 2008 a s výhledem dále ve všech příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina na úseku sociálních služeb.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, odbor majetkový
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz