Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2005-05

RK-32-2005-05.doc  RK-32-2005-05pr1.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-32-2005-05
NázevStavební záměr "Domov důchodců Onšov - přístavba ubytovací části"
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář, V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuDomov důchodců Onšov je umístěn v bývalém místním zámku. Jedná se o objekt s dvěmi nadzemními podlažími s mansardovými střechami. Do stávající hmoty a vzhledu byl dobudován kolem roku 1787. Ještě za působení státní příspěvkové organizace byla zahájena investiční akce, která byla z důvodů nedostatku finančních prostředků rozdělena do tří etap. V první etapě byl vybudována vně objektu výtahová šachta s nástupním prostorem. Ve druhé etapě byla vybudována další místnost u nástupního prostoru výtahu, která je v současné době využívána jako prádelna. Třetí etapa uvažovala s nástavbou nad těmito prostorami s využitím k ubytování klientů. Tato etapa nebyla realizována. Stávající stropní konstrukce nad prádelnou je pouze provizorně zastřešena, protože se uvažovalo s následnou nástavbou. Celá nástavba by měla dokončit investiční záměr a vytvořit nové křídlo zámku.
Návrh řešení V materiálu RK-32-2005-05 př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr - "Domov důchodců Onšov - přístavba ubytovací části". Stavební záměr navrhuje provést nástavbu nad současnou prádelnou a dokončit tak rozestavěnou investici z minulých let. Stávající střešní konstrukce nad prádelnou je nevyhovující, do střechy zatéká a je nutné situaci řešit. Prádelna byla postavena jako jednopodlažní přístavba objektu domova v rámci druhé etapy investice. Nástavbou ubytovací části bude dosaženo snížení obložnosti pokojů v domově.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého investičního záměru. V případě schválení navrhuje OM revidovat stávající stav projektové dokumentace a v rámci schváleného stavebního záměru připravit stavbu k realizaci v roce 2006. OM navrhuje zařadit stavbu na návrhu rozpočtu kraje na rok 2006.
StanoviskaOdbor sociálních věcí a zdravotnictví doporučuje realizovat nástavbu. Bližší zdůvodnění akce je obsaženo v materiálu RK-32-2005-05 př.1
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr na akci "Domov důchodců Onšov - přístavba ubytovací části" dle materiálu RK-32-2005-05, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín říjen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz